Balkan arhiva vesti 19.02.2016

Uhapšen Tomislav Duić osuđen zbog zločina u Lori

N1 Info 19.02.2016
Osuđeni za ratne zločine u slučaju Lora1, Tomislav Duić, koji je bio u bekstvu skoro 15 godina, uhapšen je danas u Splitu, javili su hrvatski mediji. Portparol splitskog Županijskog suda Damir Romac izjavio je da je zapovednik bivšeg… »

Đukanović: Dijalog o izborima nije uspeo

B92 19.02.2016
Podgorica -- Dijalog u Skupštini Crne Gore u vezi s organizacijom i uslovima za nove parlamentarne izbore nije postignut, izjavio je crnogorski premijer Milo Đukanović. Lider vladajuće Demokratrske partije socijalista (DPS) je najavio nastavak… »

Crna Gora: Opozicija odbila da uđe u Đukanovićevu vladu

Blic 19.02.2016
Predsednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da je bio neuspešan nastavak parlamentarnog dijaloga o sporazumu za stvaranje uslova za slobodne i fer izbore. On ističe da je "kamen spoticanja" pozicija predsednika Skupštine Crne Gore Ranka… »

Grčka: Ili otvorene granice ili blokiramo dogovor o Brexitu

RTV 19.02.2016
BRISEL - Grčka želi da joj partneri u EU obećaju da neće zatvoriti granice za izbeglice do 6. marta ili će blokirati dogovor kojim bi se zadržala Britanija u bloku, na maratonskim razgovorima danas u Briselu, rekao je neimenovan vladin izvor… »

NE POŠTUJE KUĆNI PRITVOR: Tužilaštvo BiH traži da se Radončić vrati u zatvor!

Kurir 19.02.2016
SARAJEVO - Tužilaštvo Bosne i Hercegovine uputilo je žalbu Sudu Bosne i Hercegovine na odluku o ukidanju pritvora Fahrudinu Radončiću zbog kršenja mera zabrane koje su mu određene nakon puštanja iz pritvora. Sud BiH nije prihvatio zahtev… »

Grabar Kitarovićeva: Šta je to regija?

B92 19.02.2016
Zagreb -- Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović je priznala da je svoje saradnike, kako kaže, zamolila da u službenim dokumentima ne koriste pojam regija. Ona je dodala da joj je drago što je to prepoznao i novi šef diplomatije Miro Kovač… »

Referendum o NATO traži više od 73.000 građana

RTV 19.02.2016
PODGORICA - Inicijativu opozicione Socijalističke narodne partije Crne Gore (SNP) za održavanje referenduma o pristupanju Crne Gore u NATO podržalo je oko 73.500 građana, saopšteno je danas iz te partije. SNP je inicijativu pokrenula krajem decembra… »

Slovenačkoj policiji na granici pomažu vojnici

B92 19.02.2016
Ljubljana -- Slovenačkoj policiji na granici sa Hrvatskom na delu na kojem nije podignuta žica od naredne sedmice pomagaće nekoliko stotina vojnika. Oni će imati delimična policijska ovlašćenjia, odlučio je odbor za odbranu slovenačkog… »

Izlazi Iz Zatvora: Sud BiH ukinuo pritvor Slobodanu Pavloviću!

Kurir 19.02.2016
SARAJEVO - Sud BiH ukinuo je rešenje o pritvoru vlasniku Pavlović banke Slobodanu Pavloviću i radnicima ove banke Ljiljani Garić, Petru Laziću i Blagu Blagojeviću. U Sudu BiH danas je održano ročište u vezi sa žalbom na pritvor za vlasnika… »

Dodik: Važno je da hitno postignemo dogovor o mehanizmu koordinacije, inače će EU misliti da smo ih prevarili

Pravda 19.02.2016
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da je važno hitno postići dogovor o mehanizmu koordinacije, jer se bez dogovora sa Republikom Srpskom neće moći ići dalje i sve ostalo će biti farsa. – Trebaće nam brzi dogovor o mehanizmu… »