Društvo arhiva vesti 19.02.2016

Srbija nije zatvorila granicu sa Makedonijom

Akter 19.02.2016
Srbija nije zatvorila granicu sa Makedonijom, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Šefica Biroa MUP-a za saradnju sa medijima Biljana Popović Ivković rekla je Tanjugu da je Srbija počela da primenjuje jučerašnji dogovor direktora… »

UNHCR: Srbiji 47 miliona dolara u slučaju zatvaranja granica

Slobodna Evropa 19.02.2016
Šef predstavništva UNHCR-a u Srbiji Fridrih Šoder rekao je da je, ukoliko Srbija po uzoru na ostale zemlje zatvori granice za izbjeglice, za Srbiju će biti predviđena pomoć u iznosu od 47 miliona dolara, ali je izrazio nadu da do toga neće doći i… »

Nikolić otkrio spomenik kralju Aleksandru I Karađorđeviću

Dnevnik 19.02.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić otkrio je u glavnom holu Doma Vojske Srbije spomen-bistu kralju Aleksandru I Karađorđeviću, i poručio da tim činom otklanjamo još jednu nepravdu koju smo naneli sami sebi, odričući se velikih ljudi koje je rodio… »

"Srbija i Mađarska će učestvovati u profilisanju izbeglica"

RTV 19.02.2016
HORGOŠ - Pored obezbeđivanja zajedničke granice, Srbija i Mađarska će se pridružiti profilisanju migranata i na grčko-makedonskoj granici kako bi oni iz ratnih područja mogli da nastave put duž "balkanske rute" i dobiju azil, a ekonomski migranti… »

Batut: Virus gripa kod 92 pacijenta

B92 19.02.2016
U Srbiji kod 92 obolelih potvrđena infekcija virusom gripa, objavljeno je na sajtu Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut". Kod 72 osobe je dokazan virus influence A(H1), kod 15 pacijenata tip B i kod petoro pacijenta tip A(H3)… »

Danas oblačno sa kišom, tokom dana razvedravanje

Novi magazin 19.02.2016
Prema prognozi Republickog hidrometeorološkog zavoda, duvaće slab i umeren, južni i jugoistocni, u južnom Banatu, donjem Podunavlju i Pomoravlju povremeno jakvetar u skretanju na severozapadni prvo na severu i zapadu. Jutarnja temperatura biće od 4 C… »

U BEOGRAD STIŽU SRPSKI ŠAMPIONI: 4 veličanstvenih iza sebe ostavili Australijance i Amere! (FOTO)

Telegraf 19.02.2016
Zadatak studije slučaja bio je da se identifikuju strateški pravci razvoja kompanije do 2020. godine, sa akcentom na održivom razvoju. Studenti Stefan Ignjatović, Anja Koprivica, Branislav Bandić i Andreja Srećković sa Fakulteta organizacionih… »

Davenport: Neodgovorne najave suspenzije Šengena

B92 19.02.2016
Novi Sad -- Šef delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport izjavio je da aktuelni razgovori u Briselu o rešavanju migrantske krize nisu usmereni ka zatvaranju granica EU. U tom pogledu, neodgovorne su najave o mogućoj suspenziji Šengena jer mere koje se… »

Ibarska magistrala otvorena za saobraćaj nakon uklanjanja odrona

Politika 19.02.2016
KRALjEVO – Putari su uklonili odron veće količine zemlje i kamena sa obe kolovozne trake na Ibarskoj magistrali između Kraljeva i Raške, a saobraćaj je počeo da se odvija normalno. Kako su naveli putari, u toku je i uklanjanje kamena sa automobila… »

U Srbiji i dalje preskupo gorivo

RTV 19.02.2016
BEOGRAD - Prosečna maloprodajna cena litre benzina u Srbiji pala je za oko tri, a dizela za oko 1,0 dinar u poslednjih 15 dana, saopštilo je danas Udruženje naftnih kompanija Srbije (UNKS), ali je upozorilo da u pograničnim mestima prema BiH i… »