Izvor: Akter arhiva vesti 19.02.2016

SNS i PUPS idu zajedno na izbore

Akter 19.02.2016
Srpska napredna stranka i PUPS idu zajedno na predstojeće izbore, odlučeno je danas na konsultatijama koje su imale te dve partije. Na konferenciji za novinare nakon razgovora sa predstavnicima PUPS, Vučić je rekao da je dogovor postignut zbog… »

Veselji suspendovao 18 opozicionara

Akter 19.02.2016
Zasedanje kosovskog parlamenta nastavljeno je popodne, nakon što je bilo prekinuto bacanjem suzavca, a u međuvremenu je policija "izbacila" iz sale 18 poslanika, koje je predsednik skuspstine Kadri Veseli suspendovao. Policija je od njih 18 privela… »

EU samit: Popodnevni sastanak otkazan

Akter 19.02.2016
Lideri EU i britanski premijer Dejvid Kameron danas u prepodnevnoj rundi razgovora nisu postigli konkretan dogovor o britanskim uslovima za ostanak u EU. Liderima je rečeno da rezervišu još jednu noć u hotelima do sutra, rekao je neimenovani… »

Srbija nije zatvorila granicu sa Makedonijom

Akter 19.02.2016
Srbija nije zatvorila granicu sa Makedonijom, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Šefica Biroa MUP-a za saradnju sa medijima Biljana Popović Ivković rekla je Tanjugu da je Srbija počela da primenjuje jučerašnji dogovor direktora… »

Sastanak Misije MMF s delegacijom Srbije

Akter 19.02.2016
Misija Međunarodnog monetarnog fonda koju predvodi Džejms Rouf boravi u Beogradu od 18. do 26. februara. U Narodnoj banci Srbije danas je održan plenarni sastanak predstavnika Republike Srbije i misije Međunarodnog monetarnog fonda, na kojem je, uz… »

Vulin: Neozbiljne optužbe

Akter 19.02.2016
Optuživati ovu vladu i premijera Aleksandra Vučića da na bilo koji način odstupa od politike neutralnosti je u najmanju ruku neozbiljno, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin. On je podsetio da… »

Kurdski ekstremisti prete turistima u Turskoj

Akter 19.02.2016
Kurdska militantna grupa zapretila je stranim turistima da ne dolaze u Tursku, dodajući da će uništiti ključni sektor turizma u toj zemlji. Kurdska militantna grupa zapretila je stranim turistima da ne dolaze u Tursku, dodajući da će uništiti… »

Rusija podelila nacrt rezolucije o Siriji

Akter 19.02.2016
Rusija je danas podelila članicama Saveta bezbednosti UN nacrt rezolucije kojim se poziva na zaustavljanje bilo kakvih akcija kojima se podriva suverenitet i teritorijalni integritet Sirije i ometa proces mirovnih pregovora, prenosi Tas s. Francuska je… »

MMF hoće čistu situaciju

Akter 19.02.2016
Zaključak MMF-a je da je Srbija, i pored mnogih problema, makroekonomski i fiskalno stabilna, ali žele skroz "čistu situaciju" U novom pogonu britanske kompanije "Delphi automotive" u Novom Sadu biće zaposleno deset odsto ukupnog broja njihovih… »

Slovačka preduzima mere nakon odluke Austrije

Akter 19.02.2016
Slovačka će preduzeti mere da zaštiti svoju granicu sa Austrijom, nakon odluke Beča da ograniči broj migranata koji na svojoj teritoriji, izjavio je danas slovački premijer Robert Fico. "Pokrećemo sve tehničke mere za zaštitu naših granica sa… »