Izvor: B92 arhiva vesti 19.02.2016

DSS i Dveri: Srbija saučesnik NATO u okupaciji

B92 19.02.2016
Beograd -- Predsednik Dveri Boško Obradović i predsednica DSS Sanda Rašković Ivić zatražili su od Tomislava Nikolića da ne potpisuje zakon o saradnji sa NATO. Osim toga, oni su kritikovali aktuelnu vlast jer tim povodom nije raspisala referendum… »

"SPS je na vlasti od 1945, nema saradnje sa njima"

B92 19.02.2016
Beograd -- Poslanik Nove stranke Zoran Živković poručio je da nema prostora za saradnju te stranke sa SPS. "SPS je na vlasti od 1945. godine, kroz razne pojave. Jedino vreme kada nisu bili na vlasti je bilo kada je vladu vodio Zoran Đinđić i kada… »

Mitrović: Ne vraćam se dok se potpuno ne oporavim

B92 19.02.2016
Kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović rekao je da još ne zna kada će se vratiti na teren posle teške povrede kolena. Mitrović je, međutim, istakao da će sačekati da bude potpuno spreman jer samo tako može da pomogne ekipi. “Jedino je sigurno da… »

Rudari zamrzli štrajk - vlada obećala pomoć

B92 19.02.2016
Despotovac -- Glavni odbor Sindikata radnika rudnika uglja Resavica odlučio je danas da obustavi štrajkačke aktivnosti do 15. marta. Predsednik sindikata Resavice Nebojša Milenković je izjavio za agenciju Beta da bi do tada trebalo sumirati prve… »

Studenti FON-a prvi u svetu u rešavanju studije slučaja

B92 19.02.2016
Studenti Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu osvojili su prvo mesto na svetskom takmičenju u rešavanju studije slučaja u Norveškoj, saopšteno je danas sa tog fakulteta. Kako se navodi u saopštenju, nagradu su osvojili studenti Stefan… »

Srbi bi najpre u Grčku, popusti do 70%

B92 19.02.2016
Na štandovima turističkh agencija na Sajmu turizma građani se najčešće interesuju za letovanje u Grčkoj, a za neke aranžmane mogu dobiti popust i do 70%. PR menadžer turističke agencije "Oktopod travel" Vanja Milovanović rekla je Tanjugu da su… »

SNP: Dati imunitet i ruskoj misiji

B92 19.02.2016
Beograd -- Srpska narodna partija zatražila je od vlasti u Srbiji da svim pripadnicima ruske misije u Humanitarnom centru u Nišu obezbedi diplomatski imunitet. Kako navodi SNP, oni bi trebalo da imaju isti status koji je obezbeđen pripadnicima NATO… »

"Srbija da obezbedi održivost manjinskih medija"

B92 19.02.2016
Zagreb -- Srbija je dužna da obezbedi održivost medija na manjinskim jezicima, kaže komesar za proširenje Johanes Han u odgovoru hrvatskoj poslanici u EP Marijani Petir. Kako je saopšteno iz kabineta Petirove, koja mu je pisala o gašenju Radio… »

Solana: Na Kosovu stvari nisu ispale dobro

B92 19.02.2016
Madrid -- Bivši generalni sekretar NATO Havijer Solana kaže da Hrvatska ima „užasnu, nacionalističku vlast“ i da su što bolji odnosi sa Srbijom preduslov stabilnosti. „Međunarodna zajednica nije izgubila interes za taj deo Europe. Stabilnost… »

S. Arabija zbog Hezbolaha više ne pomaže Libanu

B92 19.02.2016
Rijad -- Saudijska Arabija saopštila je da je obustavila vojnu pomoć Libanu od tri milijarde dolara zato što se Hezbolah bori na strani sirijskog režima. Ta pomoć se odnosila na vojnu opremu koju obezbeđuje Francuska. U svetlu pozicija koje je… »