Izvor: B92 arhiva vesti 19.02.2016

Đukanović: Dijalog o izborima nije uspeo

B92 19.02.2016
Podgorica -- Dijalog u Skupštini Crne Gore u vezi s organizacijom i uslovima za nove parlamentarne izbore nije postignut, izjavio je crnogorski premijer Milo Đukanović. Lider vladajuće Demokratrske partije socijalista (DPS) je najavio nastavak… »

Haradinaj napustio Skupštinu

B92 19.02.2016
Lider opozicione Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da se odriče mandata poslanika u kosovskoj Skupštini i da se neće vratiti u parlament. On je u izjavi novinarima rekao da se Skupština Kosova pretvorila u mesto u kojem se… »

Milićević: Odluka PUPS-a neće ugroziti SPS

B92 19.02.2016
Odlazak PUPS-a iz koalicije sa SPS i JS neće ugroziti izborni rezultat koalicije na predstojećim izborima, uveren je šef poslanika SPS Đorđe Milićević. On tvrdi da će ostatak koalicije na izborima ostvariti i bolji rezultat u odnosu na izbore… »

Šumaherov sin vozi u Formuli 4

B92 19.02.2016
Nemački vozač Mik Šumaher, sin Mihaela Šumahera, potpisao je ugovor sa italijanskom ekipom Prema, pa će se i u predstojećoj sezoni takmičiti u Formuli 4. Prema ima mogućnost da se takmiči u italijanskom i nemačkom šampionatu u Formuli 4, ali… »

Nikolić: Kazahstan da dokaže prijateljstvo

B92 19.02.2016
Beograd -- Predsednik Tomislav Nikolić ocenio je u razgovoru sa ambasadorom Kazahstana Nurbahom Rustemovim da je vreme da se prijateljstvo potvrdi i ekonomskim odnosima. U saopštenju se navodi Nikolićeva ocena da je planirana poseta predsednika… »

Davenport: Neodgovorne najave suspenzije Šengena

B92 19.02.2016
Novi Sad -- Šef delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport izjavio je da aktuelni razgovori u Briselu o rešavanju migrantske krize nisu usmereni ka zatvaranju granica EU. U tom pogledu, neodgovorne su najave o mogućoj suspenziji Šengena jer mere koje se… »

Đokić: Nismo hteli reprizu prošle godine

B92 19.02.2016
Trener Metalca Vladimir Đokić rekao je da je njegova ekipa zasluženo pobedila Borac i da očekuje kvalitetnu igru u polufinalu Kupa Radivoja Koraća. Metalac se plasirao u polufinale Kupa, pošto je posle produžetka sa 96:86 savladao Borac. Ekipa iz… »

Kostreš: Ko su nalogodavci paljenja ambasada?

B92 19.02.2016
Novi Sad -- Jedina veća sramota od paljenja ambasada SAD i Nemačke 2008. godine je činjenica da politički nalogodavci toga i dalje nisu utvrđeni, kaže Bojan Kostreš iz LSV. Kostreš je u pisanoj izjavi istakao da najmanje što država kojoj je… »

Ivanović: Slavićemo u maju

B92 19.02.2016
Defanzivac Čelsija Branislav Ivanović izjavio je da njegov tim osvajanjem FA kupa može da spasi sezonu punu loših rezultata, pre svega u Premijer ligi. Čelsi se u nedelju sastaje sa Mančester Sitijem u osmini finala FA kupu, jedinog takmičenja u… »

Provincijalna elita ima kompleks niže vrednosti

B92 19.02.2016
Zašto su naši postali tuđi? Pa naša provincijalna elita obolela od stokholmskog sindroma i kompleksa niže vrednosti je sve uradila da činjenice umanji i relativizuje. To je kao kada ti neprijatan rođak sa sela bane, a ti bi nekako da ga sakriješ… »