Izvor: B92 arhiva vesti 19.02.2016

Berić o finansijama: Bolje, ali nismo čarobnjaci

B92 19.02.2016
Potpredsednik Partizana Miroslav Berić rekao je da je situacija u klubu daleko bolja, ali da dug ne može da nestane preko noći. "Daleko je bolje, bilo je ozbiljno u septembru, mnogi to ne žele da prihvate, ima i zlih komentara. Partizan je bio na… »

"Svaki dan utopi se dvoje dece izbeglica"

B92 19.02.2016
Dvoje dece utopilo se u proseku svakog dana od septembra prošle godine dok njihove porodice pokušavaju da pređu istočni Mediteran. Ovaj podatak su objavili UNHCR, UNICEF i Međunarodna organizacija za migracije (IOM). U zajedničkom saopštenju tri… »

Kina optužila SAD za militarizaciju mora

B92 19.02.2016
Peking -- Kina je optužila SAD za militarizaciju Južnog kineskog mora, nakon navoda da je Peking rasporedio rakete zemlja-vazduh na spornom ostrvu u toj oblasti. Patrole američkih vojnih letelica i brodova mornarice, uz zajedničke vežbe s regionalnim… »

Deo Ibarske magistrale zatvoren zbog odrona

B92 19.02.2016
Beograd -- Deo Ibarske magistrale, na delu od Kraljeva ka Raškoj, zavoren je za saobraćaj zbog odrona veće količine zemlje i kamena, saopšteno je iz AMSS. Ekipe putara su na terenu i rade na uklanjanju zemlje i kamena sa puta, pa se u popodnevnim… »

Rusija isporučuje Kini prva četiri aviona su-35

B92 19.02.2016
Moskva -- Rusija će do kraja godine isporučiti prva četiri borbena aviona tipa su-35 u skladu s prošle godine potpisanim sporazumom, javila je ruska agencija Tass. "Prva četiri aviona biće isporučena Kini ove godine", navela je ruska agencija… »

Čović: Uvrede? Standardno, navikao sam

B92 19.02.2016
Košarkaš FMP-a Filip Čović čestitao je Partizanu, ali i svojim saigračima i pored poraza od crno-belih u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća. "Mnogo nam znače ovakve utakmice, bilo je vrlo teško emotivno i fizički. U drugom poluvremenu smo se… »

"Sirijskim pobunjenicma dati zemlja-vazduh rakete"

B92 19.02.2016
Rijad -- Umerenim sirijskim pobunjenicima treba dati zemlja-vazduh u borbi protiv Asadovog režima, kaže ministar spoljnih poslova Saudijske Arabije Abdel al Džubijer. Protivvazdušne rakete bi mogle da promene odnos na terenu kao u sovjetski okupiranom… »

Murinjo: Ne tražim klub, klubovi traže mene

B92 19.02.2016
Nekadašnji menadžer Čelsija Žoze Murinjo rekao je da se neće vraćati u Inter, kao i da ne traži klub, ali da klubovi traže njega. Portugalski trener je u decembru dobio otkaz u Čelsiju zbog loših rezultata, a mediji od tada nagađaju gde bi… »

"Cveta" šverc 100 km od granice, katanac na pumpe

B92 19.02.2016
Beograd -- Prosečna maloprodajna cena litre benzina u Srbiji pala je za oko 3, a dizela za oko dinar u poslednjih 15 dana, saopštilo je Udruženje naftnih kompanija Srbije. UNKS, međutim, upozorava da u pograničnim mestima prema BiH i Makedoniji… »

Zašto Izraelci grabe nekretnine u Srbiji?

B92 19.02.2016
Beograd -- Ambasador Izraela Josef Levi je izjavio da su investitori iz te zemlje sve više zainteresovani za ulaganja u Srbiju. On je istakao da srpsko tržište nekretnina ima veliki potencijal. Levi je na Prvoj srpskoj konferenciji o razvoju nekretnina… »