Izvor: B92/Balkan arhiva vesti 19.02.2016

Đukanović: Dijalog o izborima nije uspeo

B92 19.02.2016
Podgorica -- Dijalog u Skupštini Crne Gore u vezi s organizacijom i uslovima za nove parlamentarne izbore nije postignut, izjavio je crnogorski premijer Milo Đukanović. Lider vladajuće Demokratrske partije socijalista (DPS) je najavio nastavak… »

Grabar Kitarovićeva: Šta je to regija?

B92 19.02.2016
Zagreb -- Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović je priznala da je svoje saradnike, kako kaže, zamolila da u službenim dokumentima ne koriste pojam regija. Ona je dodala da joj je drago što je to prepoznao i novi šef diplomatije Miro Kovač… »

Slovenačkoj policiji na granici pomažu vojnici

B92 19.02.2016
Ljubljana -- Slovenačkoj policiji na granici sa Hrvatskom na delu na kojem nije podignuta žica od naredne sedmice pomagaće nekoliko stotina vojnika. Oni će imati delimična policijska ovlašćenjia, odlučio je odbor za odbranu slovenačkog… »

CG: Uhapšen biznismen povezan s Marovićem

B92 19.02.2016
Podgorica -- Crnogorska policija uhapsila je Veselina Mujovića iz Podgorice koji je navodno uzeo 800.000 evra od visokog funkcionera DPS Svetozara Marovića. Mujović je novac navodno uzeo bi mu omogućio bolji status u pojedinim tužilačkim istragama… »

Maskirali se u pionire, Tita i Jovanku - prijava

B92 19.02.2016
Zagreb -- Učenici srednje škole u Hrvatskoj dobili su prekršajne prijave jer su se za školski maskenbal maskirali u pionire, Josipa Broza Tita i njegovu suprugu Jovanku. Portal "Kompas", koji je pre desetak dana objavio priču o njima, objavio je… »

Zagreb: "Rođendan" Kitarovićeve uz Tuđmanovu bistu

B92 19.02.2016
Zagreb -- Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović sutra će, na prvu godišnjicu mandata, otkriti bistu prvog hrvatskog predsednika i osnivača HDZ Franje Tuđmana. Kako se navodi, njegova bista nalaziće se uz biste drugih hrvatskih velikana u… »

CG: Ispituje se pretnja o bombi na aerodromu

B92 19.02.2016
Crnogorska policija tražila je od američkih kolega da istraže ko je osoba koja je poslala informaciju da će na podgoričkom aerodromu biti aktivirana bomba. "Moram ostati anoniman radi svoje bezbednosti ali u ponedeljak 22. februara će na Aerodromu… »

HR: Osuđeni pedofil u udruženju za zaštitu dece

B92 19.02.2016
Zagreb -- Osuđeni pedofil u Hrvatskoj, koji je u zatvoru proveo deset godina, jedan od osnivača udruženja koje se bavi i zaštitom dece od seksualnog zlostavljanja. Ta vest izazvala je niz negativnih reakcija u javnosti. Mediji su objavili da je reč o… »

Pucnjava i potera za srpskim vozilom s migrantima

B92 19.02.2016
Mađarska policija upotrebila je jutros vatreno oružje u akciji zaustavljanja vozila srpskih registracija zbog sumnje da se njime prevoze ilegalni migranti. Povređenih nije bilo. Kako je saopštila Policija Mađarske, policajci Županije Bač Kiškun… »

Skoplje: Sutra odluka SAD i EU o izborima

B92 19.02.2016
Skoplje -- Ocena EU i SAD ima li uslova da se u Makedoniji održe demokratski izbori 24. aprila, biće objavljena sutra, iako se očekivalo da će to biti učinjeno danas. Pozivajući se na izvore iz Brisela, skopska televizija Telma je objavila da će… »