Izvor: B92/Nauka & Tehnologija arhiva vesti 19.02.2016

Facebook i Twitter stali na stranu Applea u borbi oko enkripcije

B92 19.02.2016
Kompanije Facebook i Twitter pružile su podršku kompaniji Apple u sporu čuvenog tehnološkog giganta sa saveznom policijom (FBI) u vezi sa slučajem San Bernardino. Apple je u sredu odbio da pomogne FBI-ju da dekriptuje sadržaj mobilnog telefona koji… »

Kako bi Hearthstone izgledao da je napravljen za 8-bit konzolu

B92 19.02.2016
Da li ste se nekada zapitali kako bi izgledao port Hearthstone-a na Nintendo Entertainment System, SEGA Master System ili Gameboy Color? Nije ni ekipa Klan Rura, ali je zbog videa koji je napravio youtuber Roflstone poželela da zaigra ovu retro verziju… »

Otkrivena hardverska zahtevnost za Need For Speed

B92 19.02.2016
Ghost Games otkriva da li će se sem guma na automobilima zapaliti i grafičke kartice... Očekivano, igra je poprilično zahtevna jer ipak nešto mora da prikaže one superdetaljne automobile koji se lupaju na stazi. Minimalna konfiguracija koja će vam… »

VIDEO: Play! Zine Prvi utisci – Unravel

B92 19.02.2016
Upoznajte Yarny-ja, mačkoliko stvorenje napravljeno od vune. Yarny je pošao na veliki put. Na svom putu, Yarny će koristiti svoju vunicu da otvori put za dalje, praveći laso i tramboline. Usput ga prati odlična, opuštajuća muzika. Ekipa… »

Otkrivena hardverska zahtevnost za World of Warcraft: Legion

B92 19.02.2016
Nova, šesta po redu ekspanzija za World of Warcraft po imenu Legion ”sleće” u drugoj polovini ove godine. Iako datum povratka Goruće Legije nije još poznat, Blizzard je otkrio zvaničnu hardversku zahtevnost, a sa njom i sugerisao da igra… »

Facebook širi "aplikaciju protiv samoubistava"

B92 19.02.2016
Alat za prevenciju samoubistava je zvaničan naziv aplikacije iz kuhinje Facebooka, čiji je cilj da pruži "emotivnu podršku" osobama sa dubokim problemima i samoubilačkim mislima, ali i njihovim porodicama. Aplikacija je posle SAD i Australije stigla… »

Novi Hitman: "Iza kulisa"

B92 19.02.2016
Tihi ubica Agent 47, četiri godine posle Absolution, vraća se na ekrane naših PC-eva i konzola u novoj igri u serijalu jednostavno nazvanoj Hitman. Šesta po redu igra u serijalu smeštena je u period posle događaja iz Absolution i imaće mnogo… »

Šta znači "i" u reči "iPhone"?

B92 19.02.2016
Kako je slovo “i” dospelo u naziv Appleovog pametnog telefona iPhone? Prvi “i” uređaj koji je kompanija proizvela bio je iMac. Lansiran 1998, ovaj računar obeležio je početak modernog Applea. Predstavljajući taj kompjuter… »

Acer ulazi na tržište virtuelne realnosti

B92 19.02.2016
Acer će se pridružiti industriji virtuelne realnosti, a kompanija trenutno radi na izradi povezane tehnologije. Naime, Acer planira da objavi VR proizvod u toku prve polovine godine poručio je direkor kompanije Džejson Čen. Acer će početi sa… »