Izvor: Blic arhiva vesti 19.02.2016

SNS i PUPS idu zajedno na izbore na svim nivoima

Blic 19.02.2016
PUPS i SNS ići će zajedno na izbore, izjavio je predsednik SNS i premijer Srbije Aleksandar Vučić. Kako je Vučić izjavio posla sastanka sa delegacijom Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS), koju je predvodio lider Milan Krkobabić, dogovoreno… »

Jovanović:Nikolić se potpisom obavezao na odricanje od nacionalističke politike

Blic 19.02.2016
Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je danas da je to što je predsednik Srbije Tomislav Nikolić potpisao Zakona o potvrdjivanju Sporazuma sa organizacijom NATO za podršku i nabavku o saradnji u oblasti logističke… »

Haos U Kosovskom Parlamentu: Suzavac na samom početku sednice, privedeno troje poslanika (VIDEO)

Blic 19.02.2016
Protest ispred Skupštine Kosova je završen, a lideri Samopredeljenja pozvali su učesnike da se okupe i za narednu sednicu parlamenta. Sednica kosovske skupštine prekinuta je danas ubrzo nakon što je počela, jer je opozicija u tri navrata bacila… »

Svetske berze u padu, čeka se ishod samita o izlasku Britanije iz EU

Blic 19.02.2016
Akcije na svetskim berzama su danas izgubile na vrednosti, zbog daljeg pada cena nafte i u očekivanju ishoda pregovora namenjenih sprečavanju izlaska Britanije iz Evropske unije. Londonski indeks akcija FTSE 100 je u popodnevnom trgovanju oslabio za 0,6… »

Božović: Granični prelazi sa Makedonijom funkcionišu bez problema

Blic 19.02.2016
Granični prelazi sa Makedonijom otvoreni su i funkcionišu bez problema, izjavio je danas načelnik Uprave granične policije Milenko Božović. "U toku je primena zajedničke izjave koja je potpisana 18. februara u Zagrebu od strane pet direktora… »

Tabaković: MMF nije zabrinut zbog predstojećih izbora

Blic 19.02.2016
Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković ocenila je danas da Međunarodni monetarni fond (MMF) nije zabrinut zbog izbora u Srbiji i da ta institucija ima puno poverenje da Srbija neće stati sa reformama i izbeći ugovorene obaveze… »

Đurović: Nema rešenja - i Srbija će zatvoriti granice

Blic 19.02.2016
Direktor Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila Radoš Djurović ocenio je danas da još ne postoji zajedničko evropsko rešenje za migransku krizu i da će zato i Srbija zatvoriti svoje granice za izbeglice sa Bliskog istoka. "Mislim da će od… »

Teške Optužbe: Turci ŽIVE SPALILI 150 Kurda?

Blic 19.02.2016
Poslanica prokurdske stranke u turskom parlamentu tvrdi da su turske vojne snage dozvolile da oko 150 Kurda izgore živi, prenosi Sputnjik. Tokom prošlog meseca turska vojska je iznova napadala pozicije sirijskog ogranka Kurdske radničke stranke (PKK)… »

Vučić o reformama: U Železnicama ide dobro, teško je u Srbijagasu, a u EPS je najteže

Blic 19.02.2016
Premijer Aleksandar Vučić uveren je da će Srbija uspešno proći četvrtu i petu reviziju aranžmana s MMF-om, i istakao da je najteži deo posla reforma javnih preduzeća. - Moramo da promenimo sebe, reformišemo naša javna preduzeća. U Železnicama… »

Fico: Slovačka preduzima mere nakon odluke Austrije

Blic 19.02.2016
Slovačka će preduzeti mere da zaštiti svoju granicu sa Austrijom, nakon odluke Beča da ograniči broj migranata koji na svojoj teritoriji, izjavio je danas slovački premijer Robert Fico. Pročitajte još: Pročitaj još "Pokrećemo sve tehničke mere… »