Izvor: Danas arhiva vesti 19.02.2016

Krkobabić dolazi kod Vučića

Danas 19.02.2016
PUPS napušta koaliciju sa SPS, danas pregovori sa Srpskom naprednom strankom Dačić: Odlazak PUPS neće oslabiti socijaliste. Beograd - Delegacija Srpske napredne stranke predvođena predsednikom Aleksandrom Vučićem razgovaraće sutra sa delegacijom… »

Nikolić će potpisati Zakon o NATO

Danas 18.02.2016
Premijer Vučić rekao ambasadoru Čepurinu da Srbija ostaje vojno neutralna *Medvedev uoči izbora u Beogradu, dogovara se datum *Rusko-srpski centar može vrlo lako da se transformiše u vojnu bazu, tvrde sagovonici Danasa. Beograd - - Predsednik Srbije… »

Partizan (ne)spreman za Zvezdu

Danas 19.02.2016
Crno-beli teže od očekivanog savladali FMP, Mega eliminisala Konstantin pri plasmanu u polufinale Kupa. U teoriji su košarkaši Partizana imali najtežeg rivala u borbi za polufinale Kupa Radivoja Koraća, koji se po drugi put uzastopno organizuje u… »

Provincijalna elita ima kompleks niže vrednosti

Danas 18.02.2016
Oleg Novković, reditelj filma "Otadžbina" Zašto su "Naši" postali Tuđi? Pa naša provincijalna elita obolela od stokholmskog sindroma i kompleksa niže vrednosti je sve uradila da činjenice umanji i relativizuje. To je kao kada ti neprijatan rođak… »

Uhapšeni zbog dvostrukog ubistva u Brodici kod Kučeva

Danas 19.02.2016
Požarevac - Požarevačka policija uhapsila je u sredu uveče trojicu Rumuna, zbog sumnje da su ubili nožem bračni par Dragu (73) i Dragoljuba (71) Jugovića iz sela Brodica kod Kučeva, a onda tela bacili u septičku jamu. Uhapšeni su Grigorije… »

Danas razgovori u vladi

Danas 18.02.2016
Generalni štrajk FAP najavljen za 23. februar. Priboj - Nakon štrajka upozorenja koji je održan prošlog petka i prekjučerašnjih neuspelih pregovora sa rukovodstvom Fabrike automobila Priboj (FAP), štrajkački odbor radnika odlučio je da generalni… »

Novi prelasci u požarevački SNS

Danas 19.02.2016
Požarevac - Kako saznajemo iz krugova bliskih SNS Požarevac, ovoj stranci pristupili su Vladimir Lovre, doskorašnji predsednik Mesnog odbora Burjan SPS-a i predsednik Moto - kluba Vatreni, kao i odbornica u lokalnom parlamentu iste partije, Slađana… »

Prosek plate na jugu za 20.000 manji nego u prestonici

Danas 18.02.2016
Najveću stopu zaposlenosti ima Beograd, slede ga Novi Sad, Subotica... * U glavnom gradu posao ima 84,4 odsto svih radnosposobnih stanovnika koji traže posao, u opštinama i gradovima na jugu zemlje procenat ide ispod 60 * Prosečna neto plata u… »

Tmuša se vratio u zavičaj

Danas 18.02.2016
KULTURA - Promocija knjige "Poslednja radost" u prijepoljskoj Biblioteci. Prijepolje - U Biblioteci "Vuk Karadžić" promovisana je knjiga "Poslednja radost" kao izbor iz proznog stvaralaštva Vladislava Veselinovića Tmuše, koju je priredio Vujica… »

Evropejstvo i domovinska ljubav

Danas 19.02.2016
Davidu Albahariju nagrada Fonda "Todor Manojlović" za moderni umetnički senzibilitet. Beograd - Nagrada Fonda "Todor Manojlović" za moderni umetnički senzibilitet za 2015. godinu pripala je piscu, prevodiocu i uredniku Davidu Albahariju, čije delo… »