Izvor: Dnevnik arhiva vesti 19.02.2016

SNS i PUPS zajedno na svim nivoima

Dnevnik 19.02.2016
– Srpska napredna stranka i PUPS idu zajedno na izbore – parlamentarne, pokrajinske i lokalne – gde god je to moguće – izjavio je lider naprednjaka i premijer Aleksandar. Vučić nakon razgovora s predstavnicima PUPS-a u stranačkim prostorijama… »

Nikolić potpisao zakon o NATO-u

Dnevnik 19.02.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić potpisao je Zakon o potvrđivanju sporazuma između Srbije i NATO-a, potvrđeno je Tanjugu u predsednikovom kabinetu. Zakon o saradnji. s NATO-om izazvao je oštre polemike, koje traju već danima, a sve počelo 12… »

Sednica Skupštine Kosova prekinuta tek što je počela, bačen suzavac

Dnevnik 19.02.2016
Sednica Skupštine Kosova prekinuta je danas ubrzo nakon što je počela, jer je opozicija bacila suzavac.Kako javlja Tanjugov izveštač, na sednici se obratio predsednik Samoopredeljenja Visar Imeri, nakon čega je opozicija aktivirala suzavac.Na… »

Brisel: Nacrt sporazuma o ostanku Britanije u EU

Dnevnik 19.02.2016
BRISEL: Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk i predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker večeras su izneli nacrt sporazuma o ostanku Velike Britanije u EU. koji ima, kako su naveli, velike šanse da bude prihvaćen. Lideri EU su se dogovorili o… »

Kup Koraća: Zvezda ubedljivo do polufinala sa Partizanom

Dnevnik 19.02.2016
Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u polufinale Kupa Radivoja Koraća, pošto su u Nišu lako i ubedljivo sa 89:44 (30:12, 17:12, 14:11, 28:9) savladali Smederevo 1953. Zvezda će se za finale u subotu boriti sa "večitim" rivalom Partizanom, koji… »

Srbija nije zatvorila granicu s Makedonijom

Dnevnik 19.02.2016
Srbija nije zatvorila granicu s Makedonijom, rečeno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Šefica Biroa MUP-a za saradnju s medijima Biljana Popović Ivković rekla je. Tanjugu da je Srbija počela da primenjuje dogovor direktora policija zemalja… »

Tabaković: MMF nije zabrinut zbog izbora

Dnevnik 19.02.2016
Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković izjavila je danas da ne postoji zabrinutost MMF-a zbog izbora u Srbiji, iako je ocena četvrte revizije aranžmana odložena za period nakon izbora i formiranja nove vlade. Tabaković je navela da MMF… »

Vulin: Sumnjam da je moguće zatvaranje granica od 1. marta

Dnevnik 19.02.2016
Sumnjam da je moguće zatvaranje granica od 1. marta i ne verujem da bi u ovom trenutku to bilo ko uradio, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin. "Nemamo takve najave, komuniciramo sa svim… »

Vučić: Početak renesanse Novog Sada i Vojvodine

Dnevnik 19.02.2016
Predstavnici Vlade Srbije i britanske kompanije „Delfi automotiv” potpisali su ugovor o podsticajnim sredstvima za novi proizvodni pogon u Novom Sadu, koji će proizvoditi električne module. za velike automobilske kompanije, a premijer Aleksandar… »

Austrija: Počela primena dnevnih kvota za migrante

Dnevnik 19.02.2016
BEČ: Austrijske vlasti započele su danas, kao što je bilo najavljeno, primenu dnevnih kvota za prihvat i propust izbeglica, tako da se od jutros u osam sati primenjuje novi sistem upravljanja prelazima, potvrđeno je. Tanjugu u Ministarstvu… »