Izvor: Dnevnik/Vojvodina arhiva vesti 19.02.2016

Učiteljicu jedni kude, drugi hvale

Dnevnik 19.02.2016
Iz OŠ „Nikola Tesla” roditelji su na polugodištu ispisali čak sedmoro đaka jednog odeljenja trećeg razreda, potvrdio je direktor te škole Igor Milićević. Naime, pojedini. mediji su objavili da su roditelji to učinili nezadovoljni radom i… »

Neizvesnost za 50 radnika po selima

Dnevnik 19.02.2016
BAČKA PALANKA: Prema utvrđenoj Odluci o maksimalnom broju zaposlenih, u sistemu lokalne samouprave u Bačkoj Palanci može maksimalno da radi 656 stalnih radnika. Nadležni kažu da po postojećim podacima ovde neće biti otpuštanja, jedino je… »

Turinska kobasica uzalud čekala kupce

Dnevnik 19.02.2016
Ako se sudi po rašnjem interesovanju Novosađana za promociju 32. turinske kobasicijade, priređenoj u Dunavskoj ulici, centralnoj manifestaciji u Turiji, koja će se. održati od 26. do 28. februara, ne piše se dobro. Ipak, po rečima jednog od… »

U ponedeljak počinje izgradnja „Dino parka” kod Spensa

Dnevnik 19.02.2016
Građevinska oprevativa JKP „Gradsko zelenilo” od ponedeljaka će biti angažovana na podizanju „Dino-parka” koji će se prostirati na površini od oko 1,8 hektara kod bazena na Spensu. To treba da bude park s rekreativnim i edukativnim… »

Lakše do papira za kvadrate

Dnevnik 19.02.2016
STARA PAZOVA: Početkom 2014. godine bilo je 7.000 zahteva za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata na području opštine Stara Pazova, a pošto je rešeno skoro 1.500 predmeta, i dalje je mnogo zahteva koji imaju prioritet u rešavanju – kaže… »

Arhivska građa pet opština dobija smeštaj

Dnevnik 19.02.2016
SENTA: Nekadašnja kasarna u Senti, koju je Vojska Srbije vratila gradu, zahvaljujući ulaganjima menja namenu, pa je završena prva faza radova na obnovi, a tokom ove godine očekuje se druga faza. Ukoliko sve bude teklo po planu Istorijski arhiv Sente i… »

Vredne skulpture na udaru

Dnevnik 19.02.2016
ZRENjANIN: Pre više od sedam godina, vajarska kompozicija „Dva ždrebeta”, jednog od najznačajnijih vajara Jovana Soldatovića, koja je neko vreme krasila „Pink pasaž” u strogom centru grada, gotovo da je potpuno uništena. Većem ždrebetu… »

Dvesta besplatnih školarina

Dnevnik 19.02.2016
SOMBOR: Na Pedagoškom fakultetu u Somboru, koji baštini tradiciju najstarije visokoškolske ustanove u Srba održan je „Dan otvorenih vrata“ za učenike somborske gimnazije „Veljko Petrović“. Somborski gimnazijalci su obišli fakultet, što će… »

Parking i pojačana ulična rasveta

Dnevnik 19.02.2016
Uređen parking kod pijace i pojačana javna rasveta, deo su urađenog u zrenjaninskoj MZ „Dositej Obradović”. Urađeni su i trotoari u delu ulica Save Tekelije i Marka Oreškovića, postavljene nove klupe i kante za smeće, a novi mobilijar redovno… »

Pozorišno-cirkuski „Velikan”

Dnevnik 19.02.2016
Premijera pozorišno-cirkuske predstave po čuvenom tekstu Ežena Joneska „Velikan“ u produkciji beogradskog Ineks cirkus teatra i „Mighty Mighty Bechejs”. održaće se večeras od 20 sati u Gradskom pozorištu Bečej. Ulaznice za atraktivnu… »