Izvor: e-Novine arhiva vesti 19.02.2016

Preminula Harper Lee

e-Novine 19.02.2016
Odlazak autorke kultnog romana. Lee je 1960. objavila roman "Ubiti pticu rugalicu", koja govori o rasnim odnosima i nejednakosti u SAD. Objavljen u eri delovanja Pokreta za građanska prava, ubrzo postaje jedan od klasika moderne američke književnosti… »

Priprema zakona o lustraciji

e-Novine 19.02.2016
Nije lov na veštice, već lov na komuniste. "Kao što Izrael i danas lovi naciste u poodmakloj dobi, ne vidim razloga zašto ne bismo i mi lovili zločince iz komunističkog režima”, izjavio je u intervjuu novom Globusu Tepeš, a prenosi Jutarnji… »

Opozicija se ponaša primitivno

e-Novine 19.02.2016
Hašim Tači, potpredsednik kosovske vlade. Tači je to rekao novinarima u Prištini nakon što su poslanici opozicije u Skupštini Kosova aktivirali suzavac i prekinuli zasedanje i dodao da je uputio opoziciji poziv na dijalog. Poručio je da ni jedna… »

Potrebno je zajedničko evropsko rešenje za izbeglice

e-Novine 19.02.2016
Briselski samit o migrantskoj krizi. Ona je time sumirala zajedničku poziciju Brisela i odgovor na najave mogućeg zatvaranja granica Austrije za izbeglice. Jasno je da je EU nezadovoljna i razjedinjena kada se radi o primeni do sada postignutih dogovora… »

Silovanje, izmišljotine i kurirska pamet

e-Novine 19.02.2016
Ponovo - što da ne - o srpskim stradanjima. Urednička posla: Ratko Femić u društvu dildoa Izvor: Facebook Može se naslućivati nekakva zakonomernost, ali ko da uđe u sustav cerebralnih bočnih tokova kreatora beogradskog Kurira; Hanka je Paldum… »

Izdaja naroda

e-Novine 19.02.2016
Leksikon Trećeg rajha. Izdaja naroda u nacional-socijalističkoj pravnoj misli je apsolutni „zločin protiv države“, nadređeni pojam za „pojavne oblike“ veleizdaje, izdaje zemlje, izdaje teritorija i drugo. Izdaja naroda bio je svaki napad na… »

Žan Mari Le Pen za kolegu Gojka

e-Novine 19.02.2016
Nagrada s ukusom konjaka. Čak i na internetu, o ovom udruženju proruskih simpatizera – teško je naći detaljnije informacije: na sajtu CIS-EMO pojavljuje se neki “politički analitičar” Stanislav Byshok koji je, izgleda, medijsko lice ove… »

Quod licet Olji non licet Golji

e-Novine 19.02.2016
Utisak četvrtka. Šta to moje oči ugledaše u novinčinama? Eh, šta.Predlog majki narodnjačke invencije da stambene zgrade dobiju - upravnike. Dobro, de, stanje u srpskom stanovanju je doista katastrofalno. Otrglo se to kontroli. Svako stanuje kako… »

Me Shqipërinë ne xhep: Leđa mora

e-Novine 19.02.2016
Dnevnik iz Tirane. Photo: ck13.org Sad već imam veliki problem s koncentracijom. Isisava mi je varijetetsko-karikaturalna Vlada Republike Hrvatske i njeni raspamećeni epigoni. Sve neka stegnuta, namrgođena lica u dramoletu L'etat c'est moi. Svojim… »

Precvala kurva i narkoman u krizi

e-Novine 19.02.2016
Jutros mi je mečka zaigrala: Mihajlo Medenica, ucveljeni sužanj. Naročito se o minulom Sretenju gospodnjem sneveselio Mihajlo Medenica, setni suvlasnik smaračkog blogića “Dva u jedan”, na kojem je tim povodom objavio bolno depresivan, a opet… »