Izvor: Kurir arhiva vesti 19.02.2016

Jerkov DS: Odluka PUPS nevažna, svi u vladajućoj koaliciji treba da odu

Kurir 19.02.2016
BEOGRAD - Poslanica Demokratske stranke (DS) Aleksandra Jerkov ocenila je da je odluka Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) da pokuša da postigne predizborni sporazum sa Srpskom naprednom strankom (SNS) nevažna, jer svi koji su u vladajućoj… »

Video Opet Haos U Prištini: Bačen suzavac, skupština prekinuta, poslanici razbijena glava

Kurir 19.02.2016
PRIŠTINA - Sednica kosovske skupštine i danas je, kao i prethodnih šest meseci, čak tri puta prekinuta zbog suzavca, neki su se poslanici zaštitili i gas maskama, ali su pred prekid uspeli da izglasaju rezoluciju kojom su osudili odluku suda u Nišu… »

Izborili Poseban Status: Britanija ostaje u EU

Kurir 19.02.2016
Lideri EU su se dogovorili o uslovima kako da zadrže Britaniju u EU, napisala je na Tviteru predsednica Letonije Dalija Gribauskaite. BRISEL - Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk i predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker večeras su izneli… »

ŠTA SE DEŠAVA NA GRANICI SA MAKEDONIJOM? MUP: Nije zatvorena! UNHCR: Jeste, od 12.30!

Kurir 19.02.2016
BEOGRAD - Nakon što su beogradski mediji obajvili da Srbija danas zatvorila granicu za migrante sa Makedonijom, jer Hrvatska ne pušta izbeglice dalje, preko svoje zemlje, ka Sloveniji i Austriji, oglasio se MUP koji je javio da to nije tačno. Srbija… »

Narodna Banka Srbije: Održan sastanak sa MMF

Kurir 19.02.2016
BEOGRAD - U Narodnoj banci Srbije danas je održan plenarni sastanak predstavnika Republike Srbije i misije Međunarodnog monetarnog fonda, na kojem je, uz guvernera NBS Jorgovanku Tabaković, koja predstavlja Srbiju u MMF, učestvovao i ministar… »

Đurović: I Srbija će zatvoriti granice jer Evropa nema drugo rešenje

Kurir 19.02.2016
BEOGRAD - Direktor Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila Radoš Đurović ocenio je danas da još ne postoji zajedničko evropsko rešenje za migransku krizu i da će zato i Srbija zatvoriti svoje granice za izbeglice sa Bliskog istoka. "Mislim da… »

Odmazda Za Turske Akcije: Kurdski ekstremisti preuzeli odgovornost za napad u Ankari

Kurir 19.02.2016
Kurdski ekstrmisti preuzeli su danas odgovornost za napad u Ankari u kojem je poginulo 28 i povređeno više od 80 ljudi. U saopštenju koje je objavljeno na sajtu kurdske ekstremističke grupe "Kurdistan Freedom Falcons" navodi se da su napadi bili… »

EU NEMOĆNA, BEČ TERA PO SVOME: Austrija počela primenu dnevnih kvota za migrante!

Kurir 19.02.2016
BEČ - Austrija je danas u osam sati počela da primenjuje ograničenja po pitanju broja migranata koji dnevno mogu da uđu u zemlju. Ministarka unutrašnjih poslova Austrije Johana Mikl-Lajtner je ranije najavila da će maksimalno 80 zahteva za dobijanje… »

Vučić: Danas pričam o fabrikama, ne o ministru odbrane

Kurir 19.02.2016
NOVI SAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas nije hteo da odgovori na pitanje ko će biti novi ministar odbrane, već je rekao da će o tome pričati na stranačkim konferencijama. "Danas pričam o fabrikama", rekao je Vučić u Novom Sadu gde je… »

Unhcr: Srbiji pomoć od 47 miliona dolara u slučaju zatvaranja granica

Kurir 19.02.2016
Šef predstavništva UNHCR-a u Srbiji Fridrih Šoder kaže da je, ukoliko Srbija po uzoru na ostale zemlje zatvori granice za izbeglice, predviđena pomoć u iznosu od 47 miliona dolara. Međutim, nada se da do toga neće doći i da neće biti… »