Izvor: Kurir arhiva vesti 19.02.2016

PAO DOGOVOR: SNS i PUPS zajedno na izbore

Kurir 19.02.2016
BEOGRAD - Delegacija Srpske napredne stranke, predvođena predsednikom Aleksandrom Vučićem, otpočela je razgovore danas sa delegacijom Partije ujedinjenih penzionera Srbije. Predsednik Srpske napredne stranke i lider PUPS-a saopštili su medijima da je… »

Video Opet Haos U Prištini: Bačen suzavac, skupština prekinuta, poslanici razbijena glava

Kurir 19.02.2016
PRIŠTINA - Sednica kosovske skupštine i danas je, kao i prethodnih šest meseci, čak tri puta prekinuta zbog suzavca, neki su se poslanici zaštitili i gas maskama, ali su pred prekid uspeli da izglasaju rezoluciju kojom su osudili odluku suda u Nišu… »

Izborili Poseban Status: Britanija ostaje u EU

Kurir 19.02.2016
Lideri EU su se dogovorili o uslovima kako da zadrže Britaniju u EU, napisala je na Tviteru predsednica Letonije Dalija Gribauskaite. BRISEL - Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk i predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker večeras su izneli… »

ŠTA SE DEŠAVA NA GRANICI SA MAKEDONIJOM? MUP: Nije zatvorena! UNHCR: Jeste, od 12.30!

Kurir 19.02.2016
BEOGRAD - Nakon što su beogradski mediji obajvili da Srbija danas zatvorila granicu za migrante sa Makedonijom, jer Hrvatska ne pušta izbeglice dalje, preko svoje zemlje, ka Sloveniji i Austriji, oglasio se MUP koji je javio da to nije tačno. Srbija… »

Narodna Banka Srbije: Održan sastanak sa MMF

Kurir 19.02.2016
BEOGRAD - U Narodnoj banci Srbije danas je održan plenarni sastanak predstavnika Republike Srbije i misije Međunarodnog monetarnog fonda, na kojem je, uz guvernera NBS Jorgovanku Tabaković, koja predstavlja Srbiju u MMF, učestvovao i ministar… »

Đurović: I Srbija će zatvoriti granice jer Evropa nema drugo rešenje

Kurir 19.02.2016
BEOGRAD - Direktor Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila Radoš Đurović ocenio je danas da još ne postoji zajedničko evropsko rešenje za migransku krizu i da će zato i Srbija zatvoriti svoje granice za izbeglice sa Bliskog istoka. "Mislim da… »

Odmazda Za Turske Akcije: Kurdski ekstremisti preuzeli odgovornost za napad u Ankari

Kurir 19.02.2016
Kurdski ekstrmisti preuzeli su danas odgovornost za napad u Ankari u kojem je poginulo 28 i povređeno više od 80 ljudi. U saopštenju koje je objavljeno na sajtu kurdske ekstremističke grupe "Kurdistan Freedom Falcons" navodi se da su napadi bili… »

EU NEMOĆNA, BEČ TERA PO SVOME: Austrija počela primenu dnevnih kvota za migrante!

Kurir 19.02.2016
BEČ - Austrija je danas u osam sati počela da primenjuje ograničenja po pitanju broja migranata koji dnevno mogu da uđu u zemlju. Ministarka unutrašnjih poslova Austrije Johana Mikl-Lajtner je ranije najavila da će maksimalno 80 zahteva za dobijanje… »

Vučić: Danas pričam o fabrikama, ne o ministru odbrane

Kurir 19.02.2016
NOVI SAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas nije hteo da odgovori na pitanje ko će biti novi ministar odbrane, već je rekao da će o tome pričati na stranačkim konferencijama. "Danas pričam o fabrikama", rekao je Vučić u Novom Sadu gde je… »

Unhcr: Srbiji pomoć od 47 miliona dolara u slučaju zatvaranja granica

Kurir 19.02.2016
Šef predstavništva UNHCR-a u Srbiji Fridrih Šoder kaže da je, ukoliko Srbija po uzoru na ostale zemlje zatvori granice za izbeglice, predviđena pomoć u iznosu od 47 miliona dolara. Međutim, nada se da do toga neće doći i da neće biti… »