Izvor: Kurir/Društvo arhiva vesti 19.02.2016

ŠTA SE DEŠAVA NA GRANICI SA MAKEDONIJOM? MUP: Nije zatvorena! UNHCR: Jeste, od 12.30!

Kurir 19.02.2016
BEOGRAD - Nakon što su beogradski mediji obajvili da Srbija danas zatvorila granicu za migrante sa Makedonijom, jer Hrvatska ne pušta izbeglice dalje, preko svoje zemlje, ka Sloveniji i Austriji, oglasio se MUP koji je javio da to nije tačno. Srbija… »

Unhcr: Srbiji pomoć od 47 miliona dolara u slučaju zatvaranja granica

Kurir 19.02.2016
Šef predstavništva UNHCR-a u Srbiji Fridrih Šoder kaže da je, ukoliko Srbija po uzoru na ostale zemlje zatvori granice za izbeglice, predviđena pomoć u iznosu od 47 miliona dolara. Međutim, nada se da do toga neće doći i da neće biti… »

Malo Kiše, Malo Sunca: U subotu oblačno, popodne sunce, a narednih 7 dana...

Kurir 19.02.2016
BEOGRAD - U Srbiji će sutra biti umereno i potpuno oblačno, u centralnim i južnim krajevima mestimicno sa kišom, na višim planinama sa snegom, u ostalim krajevima uglavnom suvo, posle podne sa dužim periodima sunčanog vremena. Kako je saopštio… »

Srpski Akademci Šampioni Sveta: Studenti FON najbolji u rešavanju studija slučaja!

Kurir 19.02.2016
BEOGRAD - Studenti Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu osvojili su prvo mesto na svetskom takmičenju u rešavanju studije slučaja u Norveškoj, saopšteno je danas sa tog fakulteta. Kako se navodi u saopštenju, nagradu su osvojili studenti Stefan… »

Devenport: Srbija nema obavezu da učestvuje u izbegličkim kvotama

Kurir 19.02.2016
Šef delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport izjavio je da aktuelni razgovori u Briselu o reššavanju migrantske krize nisu usmereni ka zatvaranju granica Evropske unije, već ka njihovoj efikasnijoj kontroli. "U tom pogledu, neodgovorne su najave o… »

Oprez! Deo Ibarske magistrale zatvoren zbog odrona

Kurir 19.02.2016
Deo Ibarske magistrale, na delu od Kraljeva ka Raškoj, zavoren je za saobraćaj zbog odrona veće količine zemlje i kamena, saopšteno je danas iz Auto-moto saveza Srbije (AMSS). Ekipe putara su na terenu i rade na uklanjanju zemlje i kamena sa puta, pa… »

Hemofarmu ponovo nagrada “Top Serbian Brands”

Kurir 19.02.2016
Hemofarm je, drugu godinu za redom, dobitnik priznanja Top Serbian Brands. Najveća srpska farmaceutska kompanija titulu „najbolji korporativni brend u farmaciji” osvojila je glasovima potrošača. U anketi izbora najboljih brendova u Srbiji za 2015… »

Čitajte U Kuriru Skandal U Gak Narodni Front: Pretučeni ginekolog silovao ženu na pregledu?!

Kurir 19.02.2016
Protiv dr Tomislava Paunovića iz GAK „Narodni front“ pred Prvim osnovnim sudom vodio se postupak za nedozvoljene polne radnje, ali je zastareo. I dalje mu se sudi za nezakonit abortus. BEOGRAD - Dr Tomislav Paunović, doktor iz GAK „Narodni… »

Slavimo Svetu Doroteju: Danas obavezno popijte ovaj čaj, evo i zašto!

Kurir 19.02.2016
Sveta Doroteja je bila hrišćanska mučenica koja je živela pred kraj 3. veka i prema predanju bila ugledna i neverovatno lepa devojka. Od rođenja je živela kao hrišćanka, po običajima i pravilima crkve. Ovo se nije dopalo lokalnom velmoži, pa je… »

Ivica Dačić: Srbija će zatvoriti granice za migrante!

Kurir 19.02.2016
Ukoliko Austrija početkom marta spusti rampu za sve izbeglice, kao što je rekao Sebastijan Kurc, to će biti naš odgovor, kaže ministar spoljnih poslova. BEOGRAD - Sve je realnija mogućnost da Srbija oko 1. marta zatvori granice za migrante koji… »