Izvor: Kurir/Svet arhiva vesti 19.02.2016

Izborili Poseban Status: Britanija ostaje u EU

Kurir 19.02.2016
Lideri EU su se dogovorili o uslovima kako da zadrže Britaniju u EU, napisala je na Tviteru predsednica Letonije Dalija Gribauskaite. BRISEL - Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk i predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker večeras su izneli… »

Odmazda Za Turske Akcije: Kurdski ekstremisti preuzeli odgovornost za napad u Ankari

Kurir 19.02.2016
Kurdski ekstrmisti preuzeli su danas odgovornost za napad u Ankari u kojem je poginulo 28 i povređeno više od 80 ljudi. U saopštenju koje je objavljeno na sajtu kurdske ekstremističke grupe "Kurdistan Freedom Falcons" navodi se da su napadi bili… »

EU NEMOĆNA, BEČ TERA PO SVOME: Austrija počela primenu dnevnih kvota za migrante!

Kurir 19.02.2016
BEČ - Austrija je danas u osam sati počela da primenjuje ograničenja po pitanju broja migranata koji dnevno mogu da uđu u zemlju. Ministarka unutrašnjih poslova Austrije Johana Mikl-Lajtner je ranije najavila da će maksimalno 80 zahteva za dobijanje… »

Novi Napad Je Pitanje Dana: 5.000 džihadista se nalazi u Evropi i samo čekaju naređenje

Kurir 19.02.2016
Policijska i obaveštajna agencija Evropske unije (Europol) upozorila je na mogućnost novih napada Islamske države u Evropi, a ta pretnja je najveća u poslednjih 10 godina. "Teroristi Islamske države planiraju nove napade na evropskom kontinentu”… »

Novi Napad U Turskoj: Ubijena dva vojnika i jedan policajac

Kurir 19.02.2016
Dva turska vojnika i jedan policajac ubijeni su danas u napadu kurdskih ekstremista u Dijarbakiru, gradu na jugoistoku Turske, saopštila je turska vojska. U saopštenju se navodi da su ekstremisti Radničke partije Kurdistana (PKK), koja je zabranjena u… »

Kameron: Radim šta mogu, prihvatiću sporazum samo ako to bude dobro za Britaniju

Kurir 19.02.2016
Britanski premijer Dejvid Kameron rekao je da "još nema sporazuma" kada se vratio danas na pregovore s ostalim liderima EU u Briselu o dogovoru koji bi sprečio izlazak Velike Britanije iz Unije. "Ostvarili smo određen napredak ali i dalje nema… »

Oland: Sve je veći rizik od rata između Turske i Rusije

Kurir 19.02.2016
Kraj šengenske zone slobodnog kretanja u 26 evropskih zemalja značio bi kraj Evrope, izjavio je danas predsednik Francuske Fransoa Oland. On je u izjavi za francuski radio tokom samita EU u Briselu rekao da bi ukidanje šengenske zone, čiji opstanak… »

KIM HOĆE DA BUDE OSVAJAČ KOSMOSA: Lansiraćemo mi još satelita!

Kurir 19.02.2016
Severnokorejski lider kaže da su njegovoj zemlji kosmička istraživanja "strateški cilj", javljaju tamošnji mediji. "Osvajanje kosmosa je... ljuta borba protiv neprijateljskih snaga koje nastoje da nam uzurpiraju mir i suverenitet", rekao je Kim u… »

Horgoš Ii: Sprečen šverc Biblije iz 1914.

Kurir 19.02.2016
HORGOŠ - Carinici su 17. februara na graničnom prelazu Horgoš II sprečili pokušaj krijumčarenja Biblije iz 1914. godine. Bibliju je iz Srbije pokušao da iznese mađarski državljanin, koji je carinicima prethodno rekao da nema ništa što bi… »

Džihadisti Monstrumi: 70 dečaka bombaša oterali u samoubilačke napade

Kurir 19.02.2016
Broj dece koja su poginula boreći se na strani takozvane Islamske države tokom poslednjih godinu dana je gotovo dvostruko veći u odnosu na ranije procene, pokazao je danas najnoviji izveštaj. Istraživači sa Državnog univerziteta američke države… »