Izvor: Moj Novi Sad/Vojvodina arhiva vesti 19.02.2016

Stefanović: NS nije izgledao gore od bombardovanja

Moj Novi Sad 19.02.2016
Predsednik Levice Srbije Borislav Stefanović ocenio je da Novi Sad nije izgledao "ovako loše" još od bombardovanja 1999. godine. "Naš grad zaslužuje mnogo bolje od toga", rekao je Stefanović a prenela je Levica Srbije. On je optužio gradsku vlast… »

Požar u "Kontrastu": Otac žrtve traži dokaze umesto tužilaštva

Moj Novi Sad 19.02.2016
Novi dokazi ukazuju na to da objekat ne samo da nije imao građevinsku dozvolu, već je i nelegalno izgrađen na javnoj površini, i kao takav, morao je biti zatvoren. Zanimljivo je da istragu nisu sproveli nadležni, već otac jedne od žrtava požara u… »

Oglasili se i roditelji: Učiteljica svoj posao radi "savesno, posvećeno i stručno"

Moj Novi Sad 19.02.2016
Deo roditelja učenika koji pohađaju jedan od trećih razreda novosadske osnovne škole "Nikola Tesla", iz kojeg se na polugodištu ispisalo osmoro dece, stao je na stranu učiteljice. Njih sedamnaest potpisalo je pismo naslovljeno sa "Laži neće… »

Radosne vesti iz Betanije: Rođeno 18 beba

Moj Novi Sad 19.02.2016
U novosadskom porodilištu, od juče u sedam sati ujutro, do jutros u isto vreme, rodile su: DEVOJČICE: Maja Alić-Duđik i Snežana Kuželka iz Novog Sada, Milena Lukač i Marina Kevac iz Temerina, Dunja Jojkić i Gabrijela Mesaroš iz Bečeja, Olga… »

Srbija među top 20: Ovo je lista najjeftinijih zemalja za život

Moj Novi Sad 19.02.2016
Američki magazin "Tajm" objavio je istraživanje kompanije za finansijsko savetovanje GoBankingRates na kojoj se nalazi lista od preko 100 zemalja sveta u kojima je najjeftinije živeti. Analizu je objavio američki magazin "Tajm" koristeći podatke o… »

Donesite pravu odluku - ostavite pušenje!

Moj Novi Sad 19.02.2016
Nova grupa za odvikavanje od ove loše navike, po metodu petodnevnog plana, počeće rad u ponedeljak, 22. februara 2016.godine u 18h. Svi zainteresovani tada mogu doći u Centar za prevenciju, u Rumenačkoj 102. Prijavljivanje je moguće telefonom na… »

Gužve u Domu Zdravlja: Ginekolozi imaju samo 13 minuta za pregled

Moj Novi Sad 19.02.2016
Svaki ginekolog u novosadskom Domu zdravlja u proseku ima preko 4.000 pacijentkinja, što je dva puta više od proseka u Srbiji. Jedan ginekolog prosečno u ovoj ustanovi obavi oko 35 pregleda dnevno, mada ima i onih koji premaše 40 pregleda. Na… »

Novosađanin uhapšen sa arsenalom oružja

Moj Novi Sad 19.02.2016
Policija je uhapsila P. T. (41) iz Novog Sada, osumnjičenog za nedozvoljeno držanje, nošenje, promet oružja i eksplozivnih materija. U automobilu vrbaskih registarskih oznaka kojim je upravljao, policija je pronašla dve automatske puške, tri rapa za… »

Opljačkan novosadski kolekcionar oružja: Lopovi odneli primerke stare i po vek i po (FOTO)

Moj Novi Sad 19.02.2016
Nepoznati počinioci opljačkali su pretprošle noći kuću Novosađanina Gordana Vasića, pasioniranog kolekcionara oružja i druge vojne opreme, i odneli za sada neutvrđenu količinu oružja, među kojima su i primerci stari i po 150 godina. Prema… »

Joland Korora, inicijatorka osnivanja Roditeljske kuće: Želja za životom bolesne dece tera te da se postidiš svojih…

Moj Novi Sad 19.02.2016
Svako ko vidi nasmejano lice ove Novosađanke nikada ne bi mogao da pomisli da je iza nje dugogodišnja borba. Protiv najteže bolesti njenog deteta i za poboljšanje položaja i uslova lečenja dece koja imaju rak, ali i njihovih roditelja. Zahvaljujući… »