Izvor: Mondo arhiva vesti 19.02.2016

HVALA PENZIONERIMA: SNS I PUPS zajedno na izbore

Mondo 19.02.2016
Srpska napredna stranka i PUPS idu zajedno na predstojeće izbore, odlučeno je danas na konsultatijama koje su imale te dve partije, a novinarima je to saopštio lider SNS i premijer Aleksandar Vučić. Foto: Beta/Nenad Petrović Ne pravimo liste i… »

Predsednik potpisao "Zakon o NATO-u"

Mondo 19.02.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić potpisao je danas Zakon o potvrđivanju sporazuma izmedu Srbije i NATO, potvrđeno je Tanjugu u kabinetu predsednika. Foto: Beta/Milan Obradović Potpisom predsednika Republike, zakon može da stupi na snagu po… »

HAOS U PRIŠTINI: Suzavac, jaja, hapšenja i ostavka

Mondo 19.02.2016
Nastavlja se "cirkus" u skupštini Kosova. Sednica prekidana u nekoliko navrata, suzavac bačen tri puta... na kraju poslanicima iz redova opozicije zabranjen ulaz. Aljbin Kurti pogođen jajima. Zasedanje kosovskog parlamenta nastavljeno je popodne, nakon… »

Kraj drame? Nacrt sporazuma o Britaniji u EU

Mondo 19.02.2016
Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk i predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker večeras su izneli nacrt sporazuma o ostanku Velike Britanije u EU koji ima, kako su naveli, velike šanse da bude prihvaćen. Foto: Dylan Martinez, Pool Photo via AP… »

Radonjić: Igrali su najzdraviji, videćemo za sutra

Mondo 19.02.2016
Trener Crvene zvezde Telekom istakao brojne kadrovske probleme uoči Kupa Radivoja Koraća i pred derbi sa Partizanom. Trener Smedereva: Bitno je da smo došli. Foto: mts Rutinski su košarkaši Crvene zvezde Telekom odradili četvrtfinalni duel Kupa… »

Granica "nije zatvorena" ali izbeglice ne prolaze

Mondo 19.02.2016
Granica sa Makedonijom nije zatvorena, potvrđeno je za MONDO u MUP-u, ali je počela "profilacija migranata", tako da je dozvoljen prelazak samo izbeglicama iz ratom zahvaćenih područja. Foto: YouTube U skladu sa jučerašnjim sporazumom u Zagrebu… »

Vulin RASKRINKAO: Presuda kad i NATO bombardovanje

Mondo 19.02.2016
Ministar rada Aleksandar Vulin uočio je podudarnost datuma izricanja presude Radovanu Karadžiću i početka NATO bombardovanja. Zanimljivo, konstatuje ministar. Foto: TANJUG/ MARKO ÐOKOVIC Aleksandar Vulin Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i… »

Kurdi Jastrebovi:Da, mi dižemo u vazduh po Turskoj

Mondo 19.02.2016
Militantna kurdska grupa, nekada bliska Radničkoj partiji Kurdistana (PKK), preuzela je danas odgovornost za bombaški napad u Ankari, u kojem je poginulo 28 ljudi. Foto: screenshot/twitter Grupa "Jastrebovi slobode Kurdistana" (TAK) naveli su u… »

U Savetu bezbednosti UN se preganjaju oko Turaka

Mondo 19.02.2016
Rusija je danas podelila članicama Saveta bezbednosti UN nacrt rezolucije kojim se poziva na zaustavljanje bilo kakvih akcija kojima se podriva suverenitet i teritorijalni integritet Sirije. Francuska odmah odbila. Foto: UN Photo/Evan Schneider Francuska… »

Englezi otvaraju veliku fabriku u Novom Sadu

Mondo 19.02.2016
Predstavnici Vlade Srbije i britanske kompanije "Delphi automotive" potpisali su danas, uz prisustvo premijera Aleksandra Vučića, ugovor o podsticajnim sredstvima za nov proizvodni pogon u Novom Sadu. Foto: Tanjug, Srđan Ilić Ugovor bi trebalo da… »