Izvor: Newsweek arhiva vesti 19.02.2016

Priština: Opozicija opet bacila suzavac, pristalice vlasti uzvratile jajima (FOTO, VIDEO)

Newsweek 19.02.2016
Sednica kosovske skupštine prekinuta je danas ubrzo nakon što je počela, jer je opozicija bacila suzavac, dok su poslanike Samoopredeljenja prostalice vlasti gađale jajima. Sednica kosovske skupštine prekinuta je danas ubrzo nakon što je počela… »

Srbija nije zatvorila svoju granicu: Samo poštuje dogovor balkanskih zemalja oko registracije migranata

Newsweek 19.02.2016
Srbija nije zatvorila granicu sa Makedonijom, rečeno je Tanjugu u MUP. Srbija nije zatvorila granicu sa Makedonijom, rečeno je Tanjugu u MUP. Šefica Biroa MUP za saradnju sa medijima Biljana Popović Ivković rekla je Tanjugu da je Srbija počela da… »

Razvijaju se vekovima: Ovo su tajni anti-jezici za koje ne bi trebalo da znate

Newsweek 19.02.2016
Moderni anti-jezici možda se govore u ulici ispred vaše kuće, a ukoliko niste deo anti-društva, čudne reči koje upotrevljavaju delovaće vam kao besmislice. Ipak, te reči uticale su na psovke koje koristimo, humor koji nas zasmejava i muziku koju… »

Kurdski militanti preuzeli odgovornost za napad u Ankari: Najavljeni novi napadi

Newsweek 19.02.2016
Grupa "Jastrebovi slobode Kurdistana" (TAK) naveli su u saopštenju na svom sajtu da je bombaški napad u Ankari odgovor na politiku turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana i najavila da će nastaviti svoje napade. Militantna kurdska grupa, nekada… »

Mač u kamenu postoji, ali ne u Britaniji: Ovo je priča koja je inspirisala legendu o kralju Arturu (FOTO)

Newsweek 19.02.2016
Jedna od najpoznatijih britanskih legendi jeste priča o kralju Arturu i maču u kamenu, međutim malo ljudi zna da se istina iza ove priče krije u Italiji gde stvarno postoji mač u kamenu koji je inspirisao poznatiju verziju. Jedna od najpoznatijih… »

Intervenisati, ili ne intervenisati: 10 pitanja na koje SAD treba da odgovore pre nego što "ulete" u Libiju

Newsweek 19.02.2016
Američki vojni avioni već su izvršili prve udare na više meta u Libiji, međutim, pre nego što se SAD upuste u dalju intervenciju, moraće da odgovore na 10 ključnih pitanja. Predsednik Sjedinjenih Američkih Država već neko vreme je pod pritiskom… »

Nigerija: Spasen dvogodišnji dečak optužen za veštičarenje (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Newsweek 19.02.2016
Fotografija humanitarne radnice i dečaka podstakla ljude da doniraju više od milion dolara njenoj organizaciji. Humanitarna radnica Anja Ringren Loven je spasila dvogodišnjeg nigerijskog dečaka napuštenog u području Ujo nakon što ga je… »

Čupava panika u Australiji: Osušena trava progutala čitave kuće (VIDEO)

Newsweek 19.02.2016
Frustrirani stanovnici čistili su travu danima, ali je "čupava panika" nastavila da nadolazi, a u određenim delovima grada je progutala čitave kuće. Brzorastuća vrsta trave nazvana "Čupava panika" izazvala je pravi haos u malom australijskom gradu… »

Pravoslavna crkva i izbeglička kriza: Šta muslimanski migranti mogu da očekuju

Newsweek 19.02.2016
Među ljudima koji pomažu izbeglicama ima i sveštenika s Balkana, iako mnogi od njihovih kolega strahuju zbog priliva velikog broja muslimana. Oko šest sati ujutro 1. juna 2015, na plaži grčkog ostrva Lezbos začulo se udaljeno brektanje vanbrodskog… »

Guglova poreska gimnastika: Za manje dažbine stigao do Bahama

Newsweek 19.02.2016
Desetogodišnji aranžman omogućava "Alfabetu" da plaća porez po stopi od samo šest odsto na prihod ostvaren izvan SAD, "Gugl" je premestio 10,7 milijardi evra preko Holandije na Bermude 2014. godine zahvaljujući organizacionoj strukturi koja mu… »