Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 19.02.2016

Misija MMF-a razgovarala sa predstavnicima Vlade i NBS

Nova ekonomija 19.02.2016
Misija MMF se danas sastala sa predstavnicima Vlade i NB Misija Medjunarodnog monetarnog fonda (MMF) danas se sastala sa predstavnicima Vlade Srbije i Narodne banke Srbije (NBS) povodom četvrte kontrole tekućeg aranžmana MMF-a sa Srbijom. Na čelu… »

Britanci stigli u Neobus, najavili posao za 1.000 ljudi

Nova ekonomija 19.02.2016
Neobus dobija podsticajna sredstva od britanske kompanije Predstavnici Vlade i britanske kompanije "Delphi automotive" potpisali su ugovor o podsticajnim sredstvima za nov proizvodni pogon u Novom Sadu. Ugovor bi trebalo da pokrene proizvodnju… »

Pajtić: Vlada Srbije oštetila državu za 997 milijardi dinara

Nova ekonomija 19.02.2016
Bojan Pajtić predsednik Demokratske stranke Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je da je Vlada Srbije u prethodne četiri godine štetnim ugovorima, od kojih su neki tajni, oštetila državu za 997 milijardi dinara. Pajtić je na… »

Sertić: RTB Bor sigurno neće biti ugašen

Nova ekonomija 19.02.2016
Zeljko Sertić, ministar privrede Rudarsko-topioničarski basen (RTB) Bor sigurno neće biti ugašen, izjavio je ministar privrede Željko Sertić. "RTB Bor je uz rudnik Resavica jedan od naša dva najveća problema. Činjenica je da radi sa gubitkom zbog… »

Najviše interesovanja za Grčku, popusti do 70 odsto

Nova ekonomija 19.02.2016
Srbima je Grčka najmilija destinacija za odmor Na štandovima turističkh agencija na ovogodišnjem Sajmu turizma građani se najčešće interesuju za letovanje u Grčkoj, a za neke aranžmane mogu dobiti popust i do 70 odsto. PR menadžer turističke… »

Ministri obećali rad Resavice i posle 31. maja

Nova ekonomija 19.02.2016
Resavica će biti reorganizovana FOTO:Šumadijapress Ministri energetike i privrede, Aleksandar Antić i Željko Sertić dali su uverenje rukovodstvu i sindikatima Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja Resavica da će rudnik raditi i posle 31… »

Od ove godine izveštaji isključivo u elektronskom obliku

Nova ekonomija 19.02.2016
APR neće obrađivati izveštaje predate u pisanom obliku Pravna lica će ubuduće sve finansijske i druge izveštaje za 2015. godinu moći da dostavljaju isključivo u elektronskoj formi, i ništa se više neće dostavljati u papirnom obliku, rečeno je… »

IFC uči srpske bankare i klijente da bolje procene rizik kredita

Nova ekonomija 19.02.2016
Srbi imaju problem da vrate kredite Međunarodna finansijska korporacija (IFC) potpisala je sa Udruženjem banaka Srbije dvogodišnji sporazum o saradnji. Sporazumom je predviđeno organizovanje obuke bankara u Srbiji i njihovih klijenata da bolje… »

NBS: Odliv kapitala u 2015. oko 280 miliona evra

Nova ekonomija 19.02.2016
U NBS su rekli da su neki investitori odlazili iz Srbije Iz Srbije se u prošloj godini odlilo kapitala u vrednosti od oko 280 miliona evra, kada je reč o portfolio investicijama, izjavila je danas generalni direktor direktorata za ekonomska… »

Josef Levi: Izrael vidi potencijal Srbije

Nova ekonomija 19.02.2016
Josef Levi, ambasador Izraela u Srbiji Ambasador Izraela Josef Levi je izjavio da su investitori iz te zemlje sve više zainteresovani za ulaganja u Srbiju. On je istakao da srpsko tržište nekretnina ima veliki potencijal i naveo da investitori iz… »