Izvor: OK radio arhiva vesti 19.02.2016

Priština: Opet haos u skupštini

OK radio 19.02.2016
Sednica kosovske skupštine tri puta je prekinuta nakon što su opozicioni poslanici bacili suzavac. Policija izbacuje poslanike opozicije iz skupštine. Kordoni policije kontrolišu sve prilaze zgradi parlamenta. Prva sednica kosovske skupštine ove… »

Deda i unuk švercovali lažne evre

OK radio 19.02.2016
Na graničnom prelazu Gradina sprečen je pokušaj krijumčarenja 28 falsifikovanih novčanica u vrednosti 770 evra, saopštila je Uprava carina Srbije. Evri su, kako se navodi, zaplenjeni tokom redovne kontrole kada je pri ulazu u zemlju zaustavljen… »

Uhvaćen razbojnik iz Bujanovca

OK radio 19.02.2016
Policija u Bujanovcu, po nalogu zamenika tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju, donela je rešenje o zadržavanju do 48 sati S. F. (1991) iz okoline Bujanovca, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio dva krivična dela teška krađa i… »

Bora Stanković u elektronskom obliku

OK radio 19.02.2016
Bora Stanković, velikan srpske književnosti i pisac čije je delo neraskidivo vezano za njegovo rodno Vranje, dobio je sadržajnu multimedijalnu prezentaciju na internetu. Sajt je ovih dana postavljen na adresi www.borisavstankovic.rs. Internet sajt je… »

NI: Lavor liga Srbije

OK radio 19.02.2016
Slika koja dolazi sa niškog Čaira govori da je domaća fudbalska liga daleko od profesionalne. Dva dana uoči utakmice Radničkog i Javora u Nišu, nerealna situacija. Svlačionice nedavno renoviranog Čaira prokišnjavaju. Trenutno, važno mesto u… »

Napad na autobus sa izbeglicama

OK radio 19.02.2016
Nemački zvaničnici izrazili su zaprepašćenje video-snimkom na kojem se vidi da grupa ljudi uz glasne povike blokira autobus pun migranata u saveznoj državi Saksoniji. Na snimku koji je pojavio na društvenim mrežama se vidi kako migranti u autobusu… »

SNS i PUPS zajedno!

OK radio 19.02.2016
Srpska napredna stranka i PUPS idu zajedno na predstojeće izbore, odlučeno je na konsultacijama koje su imale te dve partije, a novinarima je to saopštio lider SNS-a i premijer Aleksandar Vučić. Vučić je rekao da dve stranke neće praviti liste i… »

Carina: Nargilama punio gepek

OK radio 19.02.2016
Carinici su u petak na graničnom prelazu Gradina sprečili pokušaj krijumčarenja 30 nargila i 20 kilograma uglja za nargile. Nargile je pokušao da prokrijumčari državljanin Nemačke, turske nacionalnosti, koji se oko 10 sati pojavio na prelazu u… »

PUPS ne veruje u razlaz sa SPS-om

OK radio 19.02.2016
Partija ujedinjenih penzionera Srbije nagovestila prekid dugogodišnje saradnju sa SPS-om, da bi pred predstojeće izbore pokušala da se približi SNS-u, ali kako će se ta stranka u Vranju ponašati kada su u pitanju buduće koalicije, još uvek je… »

I Srbija zatvara granice za migrante?

OK radio 19.02.2016
Direktor Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila Radoš Đurović ocenio je da još ne postoji zajedničko evropsko rešenje za migransku krizu. Zbog toga će, smatra on, i Srbija zatvoriti svoje granice za izbeglice sa Bliskog istoka. "Mislim da… »