Izvor: Politika arhiva vesti 19.02.2016

Vučić i Krkobabić o penzijama, ali ne i o mandatima

Politika 19.02.2016
Samo neko ko je bio u komi dve godine i sada se probudio može da se pita otkud PUPS u koaliciji s Aleksandrom Vučićem, kaže Milan Krkobabić. „Nismo pričali o cenkanju i uobičajenim stranačkim temama. Postigli smo dogovor oko zajedničkih ideja… »

Nikolić potpisao Zakon o saradnji Srbije i NATO

Politika 19.02.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić potpisao je Zakon o potvrđivanju sporazuma između Srbije i NATO-a, preneli su večeras beogradski mediji. Skupština Srbije ratifikovala je sporazum Vlade Srbije i NATO-a za podršku i nabavku o saradnji u oblasti… »

Kosovski parlament: Hapšenja, tuča s obezbeđenjem, nastavak bez opozicije

Politika 19.02.2016
Zasedanje kosovskog parlamenta nastavljeno je popodne posle prekida zbog bacanja suzavca, a u međuvremenu je policija iz sale izbacila 18 poslanika, koje je predsednik skuštine Kadri Veseli suspendovao. Jajima na poslanike Ispred parlamenta dve… »

Postignut dogovor o ostanku Britanije u EU

Politika 19.02.2016
BRISEL – Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk saopštio je večeras da je dogovor o ostanku Velike Britanije u EU dobio jednoglasnu podršku lidera svih 28 članica EU. „Dogovoreno je. Jednoglasna podrška za novi sporazum o VB u EU”, napisao je… »

NBS: MMF nije zabrinut zbog izbora

Politika 19.02.2016
Prošle godine investitori izneli 280 miliona evra profita. Međunarodni monetarni fond (MMF) nije zabrinut zbog izbora, iako je ocena četvrte revizije aranžmana odložena posle izbora i formiranja nove vlade. MMF neće davati ocenu revizije sada, kako… »

Rusija podelila nacrt rezolucije o Siriji članicama u UN

Politika 19.02.2016
NjUJORK – Rusija je danas podelila članicama Saveta bezbednosti UN nacrt rezolucije kojim se poziva na zaustavljanje bilo kakvih akcija kojima se podriva suverenitet i teritorijalni integritet Sirije i ometa proces mirovnih pregovora, prenosi Tas s… »

Britanskom „Delfaju” 18 miliona evra za 3.000 radnih mesta

Politika 19.02.2016
Ugovor o podsticajima potpisan je u Novom Sadu, gde će kompanija zaposliti 2.000 ljudi. Novi Sad – Britanska kompanija „Delfaj automotiv” zaposliće u Srbiji 3.000 ljudi do kraja 2018. godine, od čega 2.000 u Novom Sadu. Za to im slede podsticaji… »

Nikolić otkrio bistu Aleksandra Prvog Karađorđevića u Domu vojske

Politika 19.02.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić otkrio je danas u Domu vojske u Beogradu spomen bistu kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića i istakao da je to jedan od najlepših načina da se Srbija oduži srpskim vladarima i vojskovođama. Nikolić je dodao da… »

Erdogan: Ne sumnjamo da su sirijski Kurdi odgovorni za napad

Politika 19.02.2016
ISTANBUL – Turska „ne sumnja” da snage sirijskih Kurda stoje iza bombaškog napada u Ankari, u kojem je poginulo 28 osoba, izjavio je danas turski predsednik Redžep Tajip Erdogan. „Ne sumnjamo da su počinioci Narodna zaštitna jedinica (YPG) ili… »

U napadu kurdskih ekstremista ubijena dva vojnika

Politika 19.02.2016
DIJARBAKIR – Dva turska vojnika i jedan policajac ubijni su danas u napadu kurdskih ekstremista u Dijarbakiru, gradu na jugoistoku Turske, saopštila je turska vojska. U saopštenju se navodi da su ekstremisti Radničke partije Kurdistana (PKK), koja je… »