Izvor: Pravda arhiva vesti 19.02.2016

DANAS DAČIĆ DOBIJA PEDALU: PUPS kod Vučića – Dačića isključuju iz igre!

Pravda 19.02.2016
BEOGRAD – Delegacija Srpske napredne stranke, predvođena predsednikom Aleksandrom Vučićem, razgovaraće danas sa delegacijom Partije ujedinjenih penzionera Srbije. Kako je saopšteno iz SNS, sastanak će se održati u 15 časova, u sedištu te… »

Čeda hvali Nikolića: Dobro je što je shvatio da je put Srbije ka EU i NATO jedini pravi put

Pravda 19.02.2016
BEOGRAD – Nikolić nakon potpisivanja zakona o sporazumu sa NATO ne može više da druge proglašava izdajnicima zbog politike usmerne ka EU i NATO, kaže Čedomir Jovanović. Kako navodi, potpisivanje Zakona o potvrđivanju Sporazuma sa organizacijom… »

ŠIPTARI SE OPET GUŠE: Suzavac u „parlamentu Kosova“

Pravda 19.02.2016
PRIŠTINA – Sednica kosovske skupštine i danas je, kao i prethodnih šest meseci, prekinuta zbog suzavca, neki su se poslanici zaštitili i gas maskama, ali su pred prekid uspeli da izglasaju rezoluciju kojom su osudili odluku suda u Nišu kojom je… »

STIGLA NOVA PROVOKACIJA IZ HAŠKOG TRIBUNALA: Presude Karadžiću i Šešelju u jeku kampanje

Pravda 19.02.2016
Još jedan šamar stiže nam iz Haga! Sudsko veće Haškog tribunala objavilo je juče da će presudu u slučaju protiv Radovana Karadžića izreći 24. marta, u samom jeku izborne kampanje i samo sedam dana pre zakazanog izricanja presude lideru radikala… »

Preuzeli Odgovornost Za Ankaru: Jastrebovi slobode Kurdistana najavljuju nove napade

Pravda 19.02.2016
Kurdska grupa „Jastrebovi slobode Kurdistana“ (TAK), nekada bliska Radničkoj partiji Kurdistana, preuzela je odgovornost za bombaški napad u Ankari, u kojem je poginulo 28 ljudi. Grupa je navela u saopštenju na svom sajtu da je bombaški napad u… »

Rusija traži novu rezoluciju o Siriji

Pravda 19.02.2016
Moskva namerava da Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija podnese nacrt rezolucije u kojoj će biti osuđeno narušavanje teritorijalne celovitost i suvereniteta Sirije, rekla je zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije… »

IZBEGLIČKA KRIZA: Ako zatvorimo granice dobijamo 47 miliona dolara?!

Pravda 19.02.2016
BEOGRAD – Šef predstavništva UNHCR-a u Srbiji Fridrih Šoder rekao je da je, ukoliko Srbija po uzoru na ostale zemlje zatvori granice za izbeglice, za našu zemlju predviđena pomoć u iznosu od 47 miliona dolara, ali je izrazio nadu da do toga neće… »

VUČIĆ BRANI ZAKON: Bez NATO-a bismo bili u 17. veku

Pravda 19.02.2016
Nama je potrebna saradnja sa NATO i samo oni koji bi da nas vrate u 17. vek govore da je to nepotrebno – rekao je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić. On je, nakon razgovora sa delegacijom PUPS-a sa kojom je dogovoren zajednički izlazak na izbore,… »

KRIO SE KUĆI 15 GODINA: Uhapšen ratni upravnik „Lore“

Pravda 19.02.2016
Tomislav Duić (47), ratni upravnik zloglasnog splitskog logora „Lora“ koji je pravosnažno osuđen na osam godina zatvora zbog ratnog zločina u slučaju „Lora 1″, uhapšen je danas u Splitu, javili su mediji. Portparol Županijskog suda u Splitu… »

I OLAND POTVRDIO: Ovo je kraj Evropske unije!

Pravda 19.02.2016
Kraj „šengenske“ zone slobodnog kretanja u 26 evropskih zemalja značio bi „kraj Evrope“, izjavio je predsednik Francuske Fransoa Oland. On je u izjavi za francuski radio tokom samita EU u Briselu rekao da bi ukidanje „šengenske zone“, čiji… »