Izvor: Press arhiva vesti 19.02.2016

Ponovo suzavac u kosovskoj skupštini, Kurtija gađali jajima

Press 19.02.2016
Sednica kosovske skupštine prekinuta je danas ubrzo nakon što je počela, jer je opozicija bacila suzavac. Kako javlja Tanjugov izveštač, na sednici se obratio predsednik Samoopredeljenja Visar Imeri, nakon čega je opozicija aktivirala suzavac. Na… »

Srbija zatvorila granicu sa Makedonijom

Press 19.02.2016
Srbija je danas zatvorila granicu za migrante sa Makedonijom, jer Hrvatska ne pušta izbeglice dalje ka Sloveniji i Austriji, saznaju "Novosti". Foto:B92.net S obzirom da od juče popodne nijedan voz sa migrantima nije krenuo iz Šida, a da je još oko… »

Plenarni sastanak Misije MMF s delegacijom Srbije

Press 19.02.2016
U Narodnoj banci Srbije danas je održan plenarni sastanak predstavnika Republike Srbije i misije Međunarodnog monetarnog fonda, na kojem je, uz guvernera NBS Jorgovanku Tabaković, koja predstavlja Srbiju u MMF, učestvovao i ministar finansija Dušan… »

Austrija: Počela primena dnevnih kvota za migrante

Press 19.02.2016
Austrijske vlasti započele su danas, kao što je bilo najavljeno, primenu dnevnih kvota za prihvat i propust izbeglica, tako da se od jutros u osam sati primenjuje novi sistem upravljanja prelazima, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu unutrašnjih… »

Šef Evropola: Mogući napadi ID u Evropi

Press 19.02.2016
Islamska država bi mogla da organizuje velike terorističke napade u Evropi, upozorio je direktor Evropola Rob Vejnrajt. "Očekuje se da će Islamska država ili neke druge verske teorirističke grupe izvesti napad negde u Evropi, a da će se na meti… »

RTB Bor sigurno neće biti ugašen

Press 19.02.2016
Rudarsko-topioničarski basen (RTB) Bor sigurno neće biti ugašen, izjavio je ministar privrede Srbije Željko Sertić. "RTB Bor je uz rudnik Resavica jedan od naša dva najveća problema. Činjenica je da radi sa gubitkom zbog loših cena na svetskom… »

MUP: Rasvetljena teška krađa u Sremskoj Mitrovici

Press 19.02.2016
Efikasnim operativnim radom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici, samo pola sata nakon prijave policiji, rasvetljena je teška krađa u stanu jednog građanina. Sumnja se da je Ž. P. (30) iz stana 58-godišnjeg muškarca… »

Lokomotiva kažnjava Tarasova sa 300.000 evra

Press 19.02.2016
Lokomotiva iz Moskve kazniće fudbalera Dmitrija Tarasova sa 300.000 evra, jer je istakao majicu sa likom Vladimira Putina u Istanbulu na utakmici sa Fenerbahčeom u Ligi Evrope, prenosi ruski R-Sport. Kako se navodi, čelnici kluba razočarani su potezom… »

Čavušoglu: Vašington da raskine veze s kurdskim pobunjenicima

Press 19.02.2016
Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu, optužio je danas Sjedinjene Američke Države za protivrečne izjave o miliciji YPG sirijskih Kurda i ocenio da je korišćenje takvih grupa u borbi protiv Islamske države "znak slabosti"… »

Portparol mađarske vlade o "političkim ucenama" Italije

Press 19.02.2016
Pretnje Italije da bi EU mogla istočnoevropskim zemljama da smanji novčana sredstva koja im dodeljuje za razvoj siromašnih regiona ako ne pomognu u izlaženju na kraj sa izbegličkom krizom predstavlja "političku ucenu", izjavio je danas portparol… »