Izvor: Ritam grada Kg arhiva vesti 19.02.2016

Muškarac preminuo od svinjskog gripa u KC Kragujevac

Ritam grada Kg 19.02.2016
Čačanin koji je pre sedam dana primljen na lečenje u Klinički centar u Kragujevcu preminuo je jutros od posledica virusa A H1N1. Pacijent iz Čačka (1975) primljen je na infektivnu kliniku sa obostranim prekidom disajne funkcije i sve vreme je bio na… »

Stalno otvoreni konkurs za projekte iz oblasti privrede

Ritam grada Kg 19.02.2016
Gradsko veće na danas održanoj sednici utvrdilo je nacrt odluke o zaduživanju grada Kragujevca za finansiranje deficita tekuće likvidnosti u iznosu od 220.000.000 dinara i uputilo Skupštini grada na razmatranje i odlučivanje. Odobornicima gradskog… »

Nova invalidska kolica za Stefana Raškovića

Ritam grada Kg 19.02.2016
Zahvaljujući predstavnicima Internacionalne policijske asocijacije-sekcije Srbija, Stefan Rašković iz Kragujevca danas je dobio nova invalidska kolica. Tim povodom, Gordana Damnjanović član Gradskog veća za zdravstvo i socijalna pitanja i Obrad… »

Održane osme Sretenjske besede

Ritam grada Kg 19.02.2016
Pravni fakultet u Kragujevcu, u saradnji sa Studentskim parlamentom i ove godine je organizovao tradicionalno takmičenje u besedništvu „Sretenjske besede“, koje je održano juče u amfiteatru „Prof. dr Živomir Đorđević“. U finalu se svojim… »

Rast i razvoj – prioritet Gorenja MDM u Kragujevcu

Ritam grada Kg 19.02.2016
Nebojša Zdravković zamenik gradonačelnika Kragujevca posetio je danas preduzeće Gorenje MDM d.o.o. koje nešto više od dve godine veoma uspešno posluje u Kragujevcu. To je zapravo ćerka firme Gorenje Orođarna iz Velenja, koja se bavi proizvodnjom… »

„Na pragu privrednika“ u kompaniji „Avis“

Ritam grada Kg 19.02.2016
U okviru akcije „Na pragu privrednika“, Dalibor Jekić, član Gradskog veća za privredu sa svojim saradnicima posetio je danas kompaniju „Avis“. Reč je o porodičnoj kompaniji koja uspešno posluje, najviše na domaćem tržištu već 24 godine… »

„Globalno selo“ u „Plazi“

Ritam grada Kg 19.02.2016
U sklopu projekata ,,Pokreni svoju budućnost” i Social Care koje organizuje studentska organizacija AIESEC u Kragujevcu, održaće se događaj pod nazivom Global Village, sutra od 16 do 18 časova, u Šoping centru „Kragujevac Plaza“. Volonteri iz… »

„Hilperik“ u Pozorištu za decu

Ritam grada Kg 19.02.2016
Sutra od 12 sati, u Pozorištu za decu igra se predstava „Hilperik“ – „Strašni razbojnik i razmažena kneginjica“ (4+ godina). „Hilperik“ je priča o razmaženoj kneginjici koja dopada u ruke grupe razbojnika, koji za nju traže otkup. Ona… »

Vaterpolisti igraju ključne mečeve za opstanak

Ritam grada Kg 19.02.2016
Vaterpolisti Radničkog ovog vikenda igraju ključne utakmice u borbi za opstanak u regionalnoj Triglav ligi, protiv splitskih timova POŠK-a i Mornara. U prvom delu sezone, na splitskoj turneji, Šumadinci su osvojili po bod protiv ovih rivala. Sa… »

Zlatarska kuća „Filigran“ – nakit za svačiji ukus

Ritam grada Kg 19.02.2016
Svaki komad nakita predstavlja malo umetničko delo, njegova vrednost je neprocenjiva, a njegovoj lepoti je nemoguće odoleti. Verovatno ste mnogo puta bili u dilemi na koji način iznenaditi vama dragu osobu, pokloiniti joj nešto originalno, nešto… »