Izvor: RT Kragujevac arhiva vesti 19.02.2016

Preminuo pacijent oboleo od gripa!

RT Kragujevac 19.02.2016
Četrdesetogodišnji pacijent iz Čačka koji je pre sedam dana sa teškom kliničkom slikom zbog virusa gripa primljen na lečenje u jedinicu intezivne nege Infektivne klinike u Kragujevcu, danas je preminuo. Kod ovog pacijenta potvrđen je virus gripa… »

GV: Finansiranje deficita likvidnosti

RT Kragujevac 19.02.2016
Gradsko veće je na danas održanoj sednici utvrdilo nacrt odluke o zaduživanju grada Kragujevca za finansiranje deficita tekuće likvidnosti u iznosu od 220 miliona dinara i uputilo ga Skupštini grada na razmatranje i odlučivanje. Odobornicima… »

Nova invalidska kolica za Stefana

RT Kragujevac 19.02.2016
Predstavnici Internacionalne policijske asocijacije, sekcije u Srbiji uručili su danas nova invalidska kolica 14-ogodišnjem Stefanu Raškoviću iz Kragujevca koji boluje od mišićne distrofije. Stefan je inače odličan djak osnovne škole Dragiša… »

"Na pragu privrednika" u preduzeću AVIS

RT Kragujevac 19.02.2016
Preduzeće AVIS u Kragujevcu nastalo je kao porodična firma pre 24 godine i tržištu ponudilo domaće proizvode koji su se do tada uvozili iz Slovenije i Nemačke. Proizvodni program AVIS-a čini papirna galanterija koja se radi za potrebe… »

Otklanjanje otpada životinjskog porekla

RT Kragujevac 19.02.2016
Javno komunalno preduzeće Čistoća, organizovalo je radionicu na temu upoznavanja lokalnih samouprava sa pravima i obavezama u lancu otklanjanja otpada životinjskog porekla na teritoriji grada Kragujevca. Inače u toku proleća gradska Čistoća… »

PNG: Prioritet nova radna mesta

RT Kragujevac 19.02.2016
Na redovnoj konferinciji za medije "Pokreta za naš grad" centralna tema bilo je pitanje zpošljavanja. Po rečima Obrada Turkovića, člana Upravnog odbora Pokreta, nova radna mesta su prioritet svih prioriteta. Turković je podsetio da od 2012. godine… »

Nova radna mesta u "Gorenju MDM"

RT Kragujevac 19.02.2016
Mogućnosti za dalja ulaganja, otvaranje novih proizvodnih pogona, zapošljavanje radnika i saradnja preduzeća "Gorenje MDM'' sa obrazovnim ustanovama u Kragujevcu. teme su sastanka Nebojše Zdravkovića, zamenika gradonačelnika i menadžmenta ove… »

''Besede u Zoranovu čast''

RT Kragujevac 19.02.2016
Demokratska stranka i Fondacija ''Doktor Zoran Đinđić'' i ove godine organizuju takmičenje ''Besede u Zoranovu čast''. Mladi ljudi do 30 godina, mogu da se prijave za kvalifikaciono takmičenje u Kragujevcu, koje će biti održano 27. februara u… »

Promovisana knjiga ''Traktat o fruli''

RT Kragujevac 19.02.2016
Tradicija svakog naroda se može povezati sa nekim muzičkim instrumentom. Za Srbe je to frula, drevni instrument kome je pripisivano božansko poreklo. Danas, kada se kaže frula, misli se - Bora Dugić. Udruženje ''Biram Kragujevac'' predstavilo je… »

Održane "Sretenjske besede"

RT Kragujevac 19.02.2016
Tradicionalno takmičenje u besedništvu pod nazivom "Sretenjske besede", održano je osmi put na Pravnom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu. Pobednici nadmetanja koje se odvijalo u tri kategorije su Marija Milić, koja je nagrađena u kategoriji… »