Izvor: RTS arhiva vesti 19.02.2016

SNS i PUPS idu zajedno na izbore na svim nivoima

RTS 19.02.2016
Srpska napredna stranka i PUPS idu zajedno na predstojeće izbore, odlučeno je na konsultacijama koje su imale te dve partije, a novinarima je to saopštio lider SNS-a i premijer Aleksandar Vučić. Vučić je rekao da dve stranke neće praviti liste i… »

Nikolić potpisao zakon o sporazumu sa NATO-om

RTS 19.02.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić potpisao je Zakon o potvrđivanju sporazuma između Srbije i NATO-a, potvrđeno je Tanjugu u u Kabinetu predsednika. Premijer Aleksandar Vučić kaže da je Srbiji potrebna saradnja sa NATO-om. O saradnji sa NATO-om… »

Suzavac u kosovskom parlamentu, policija izbacila opoziciju iz sale

RTS 19.02.2016
Zasedanje kosovskog parlamenta, još jednom, praćeno je salvom suzavaca, koje su bacali poslanici opozicije, pre nego što ih je policija izbacila iz skupštinske sale. Ukupno je "odstranjeno" 18 poslanika. Specijalci su raspoređeni oko zgrade… »

Postignut dogovor, Britanija ostaje u EU

RTS 19.02.2016
Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk saopštio je da je dogovor o ostanku Velike Britanije u EU dobio jednoglasnu podršku lidera svih 28 članica EU. "Ispregovarao sam dogovor koji će dati Velikoj Britaniji specijalni status u EU", rekao je bitanski… »

MUP: Granica sa Makedonijom nije zatvorena, vrši se profilisanje migranata

RTS 19.02.2016
Kako je RTS-u potvrdila šefica Biroa MUP-a za saradnju s medijima Biljana Popović Ivković, granica sa Makedonijom nije zatvorena, kao što su preneli pojedini mediji. Kako nam je rečeno, u skladu sa jučerašnjim sporazumom u Zagrebu šefova policija… »

Tabakovićeva: MMF nije zabrinut zbog izbora

RTS 19.02.2016
Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković rekla je da ne postoji zabrinutost MMF-a zbog izbora u Srbiji, iako je ocena četvrte revizije aranžmana odložena za perion nakon izbora i formiranja nove vlade. Tabakovićeva je navela da MMF neće… »

Kurdski ekstremisti prete turistima u Turskoj

RTS 19.02.2016
Kurdski ekstremisti, koji su preuzeli odgovornost za napad u Ankari u kojem je poginulo 28 i povređeno više od 80 ljudi, upozorili su strane turiste da nisu bezbedni u Turskoj. "Turizam je meta koju želimo da uništimo. Savetujemo strane i turske… »

Rusija podelila nacrt rezolucije o Siriji članicama u UN

RTS 19.02.2016
Rusija je podelila članicama Saveta bezbednosti UN nacrt rezolucije kojim se poziva na zaustavljanje bilo kakvih akcija kojima se podriva suverenitet i teritorijalni integritet Sirije i ometa proces mirovnih pregovora, prenosi Tas. Francuska je… »

Vučić: Posao za 3.000 ljudi, dobra i sigurna investicija

RTS 19.02.2016
U novom pogonu britanske kompanije "Delfi automotiv" u Novom Sadu biće zaposleno deset odsto ukupnog broja njihovih radnika u Evropi, a to je 3.000 ljudi, poručio je premijer Aleksandar Vučić, i istakao da je to prva tako velika investicija u Novom… »

Fico: Slovačka preduzima mere nakon odluke Austrije

RTS 19.02.2016
Slovačka će preduzeti mere da zaštiti svoju granicu sa Austrijom, nakon odluke Beča da ograniči broj migranata koji na svojoj teritoriji, izjavio je slovački premijer Robert Fico. "Pokrećemo sve tehničke mere za zaštitu naših granica sa… »