Izvor: RTV arhiva vesti 19.02.2016

SNS i PUPS zajedno na svim nivoima

RTV 19.02.2016
BEOGRAD - Srpska napredna stranka (SNS) i Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) dogovorile su se da zajedno izadju na predstojeće parlamentarne, pokrajinske i lokalne izbore, izjavio je danas lider SNS Aleksandar Vučić. Lider Srpske napredne… »

Nikolić potpisao zakon o sporazumu sa NATO

RTV 19.02.2016
BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić potpisao je Zakon o potvrđivanju sporazuma između Srbije i NATO, rečeno je Blicu u kabinetu predsednika. Zakon o saradnji sa NATO izazvao je oštre polemike, koje traju već danima, podseća Blic i dodaje… »

PR: Opet suzavac u skupštini, protesti ispred

RTV 19.02.2016
PRIŠTINA - Poslanici opozicije Kosova danas su ponovo prekinuli sednicu aktivirajući suzavac. Sednica na kojoj je trebalo da se razmatraju 22 tačke dnevnog reda sa mogućnošću da se doda i tačka koja bi se ticala izlgasavanja novog predsednika je… »

Velika Britanija ostaje u EU

RTV 19.02.2016
BRISEL - Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk saopštio je večeras da je dogovor o ostanku Velike Britanije u EU dobio jednoglasnu podršku lidera svih 28 članica EU. "Dogovoreno je. Jednoglasna podrška za novi sporazum o Velike Britanije u EU"… »

MUP: Srbija nije zatvorila granicu sa Makedonijom

RTV 19.02.2016
BEOGRAD, PREŠEVO - Srbija nije zatvorila granicu sa Makedonijom, rečeno je Tanjugu u MUP. Predstavnik UNHCR-a u Srbiji Mirjana Milenkovski je rekla Beti da je granica između Srbije i Makedonije zatvorena za izbeglice danas od 12.30, a u Preševu se po… »

Tabaković: MMF nije zabrinut zbog izbora

RTV 19.02.2016
BEOGRAD - Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković izjavila je danas da ne postoji zabrinutost MMF-a zbog izbora u Srbiji, iako je ocena četvrte revizije aranžmana odložena za period nakon izbora i formiranja nove vlade. Tabaković je navela… »

Đurović: I Srbija će zatvoriti granice

RTV 19.02.2016
BEOGRAD - Direktor Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila Radoš Đurović ocenio je danas da još ne postoji zajedničko evropsko rešenje za migransku krizu i da će zato i Srbija zatvoriti svoje granice za izbeglice sa Bliskog istoka. 105… »

Kurdski ekstremisti upozorili turiste u Turskoj

RTV 19.02.2016
ISTANBUL - Kurdski ekstremisti, koji su danas preuzeli odgovornost za napad u Ankari u kojem je poginulo 28 i povredjeno više od 80 ljudi, upozorili su strane tursite da nisu bezbedni u Turskoj. "Turizam je meta koju želimo da uništimo. Savetujemo… »

Austrija počela primenu dnevnih kvota, Grčka se buni

RTV 19.02.2016
BEČ - Austrija je danas u osam sati počela da primenjuje ograničenja po pitanju broja migranata koji dnevno mogu da uđu u zemlju. 266. Ministarka unutrašnjih poslova Austrije Johana Mikl-Lajtner je ranije najavila da će maksimalno 80 zahteva za… »

Premijer: Sutra predlog za novog ministra odbrane

RTV 19.02.2016
BEOGRAD - Predsednik vlade Aleksandar Vučić izjavio je da će sutra predložiti novog kandidata za ministra odbrane. "Sutra uveče ističe rok, predložiću novog kandidata u zakonskom roku", rekao je Vučić novinarima na konferenciji za novinare posle… »