Izvor: RTV/Kultura arhiva vesti 19.02.2016

Preminula književnica Harper Li

RTV 19.02.2016
NJUJORK - Američka književnica Harper Li, autorka Pulicerovom nagradom ovenčanog romana "Ubiti pticu rugalicu", preminula je danas u 90. godini starosti, objavili su američki mediji. Tu vest potvrdio je i portparol grada Monrovil u saveznoj državi… »

U toku rekonstrukcija Srpske kuće na Krfu

RTV 19.02.2016
BEOGRAD - Povodom obeležavanja stogodišnjice evakuacije srpske vojske na Krf, Ministarstva kulture i informisanja opredelilo je sva neophodna sredstva za rekonstrukciju objekta i stalne izložbene postavke u Srpskoj kući na Krfu. Tim povodom, ministar… »

Dva filma Tomasa Vinterberga na 44. Festu

RTV 19.02.2016
BEOGRAD - Danski reditelj Tomas Vinterberg, srpskoj publici poznat po potresnom višestruko nagrađivanom ostvarenju "Lov", prikazanom na 41. Festu, ove godine će se na istom festivalu predstaviti sa dva filma - "Komuna" i "Daleko od razuzdane gomile"… »

Antonio Andervud gost Akademije umetnosti

RTV 19.02.2016
BEOGRAD - Poznati američki džez izvođač, kompozitor i muzički producent Antonio Toni Andervud gostovaće narednih meseci na Akademiji umetnosti u Novom Sadu gde će održati nekoliko besplatnih radionica. Prva u nizu radionica zakazana je za… »

Film "Vlažnost" oduševio nemačke medije

RTV 19.02.2016
BERLIN - Film "Vlažnost", debitantsko ostvarenje reditelja Nikole Ljuce, imao je svetsku premijeru na prestižnom Berlinskom filmskom festivalu, u okviru selekcije "Forum" i naišao je na odlične reakcije publike i kritike. Nakon petogodišnjeg rada na… »

Počelo snimanje novog dela Star Wars franšize

RTV 19.02.2016
BEOGRAD - U Londonu je počelo snimanje novog dela filmske franšize "Star Wars" - Epizoda 8, saopštio je srpski distributer "Taramaunt". U osmoj epizodi "Star Wars"-a nastavlja se priča započeta u prethodnom filmu "Star Wars - Buđenje sile". Rej je… »