Izvor: SEEbiz arhiva vesti 19.02.2016

SNS i PUPS idu zajedno na izbore na svim nivoima

SEEbiz 19.02.2016
BEOGRAD - Srpska napredna stranka i PUPS idu zajedno na predstojeće izbore, odlučeno je danas na konsultatijama koje su imale te dve partije, a novinarima je to saopštio lider SNS i premijer Aleksandar Vučić. On je rekao da dve stranke neće praviti… »

Britanski Delphi Automotive investira u Novi Sad

SEEbiz 19.02.2016
NOVI SAD - Predstavnici Vlade Srbije i britanske kompanije "Delphi automotive" potpisali su danas, uz prisustvo premijera Aleksandra Vučića, ugovor o podsticajnim sredstvima za nov proizvodni pogon u Novom Sadu, koji bi trebalo da pokrene proizvodnju… »

Vučić: Danas pričam o fabrikama, ne o ministru odbrane

SEEbiz 19.02.2016
BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas nije hteo da odgovori na pitanje ko će biti novi ministar odbrane, već je rekao da će o tome pričati na stranačkim konferencijama. "Danas pričam o fabrikama", rekao je Vučić u Novom Sadu gde je… »

DS optužila Vladu za tajne ugovore

SEEbiz 19.02.2016
BEOGRAD - Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je danas da je Vlada Srbije u prethodne četiri godine štetnim ugovorima, od kojih su neki tajni, oštetila državu za 997 milijardi dinara, a njegove navode demantovala je Srpska narodna… »

Sertić: RTB Bor sigurno neće biti ugašen

SEEbiz 19.02.2016
BEOGRAD - Rudarsko-topioničarski basen (RTB) Bor sigurno neće biti ugašen, izjavio je ministar privrede Srbije Željko Sertić. "RTB Bor je uz rudnik Resavica jedan od naša dva najveća problema. Činjenica je da radi sa gubitkom zbog loših cena na… »

Tusk: EU će početkom ožujka održati poseban sastanak s turskim čelnicima o migrantskoj krizi

SEEbiz 19.02.2016
BRUXELLES - Europska unija će početkom ožujka održati poseban sastanak s turskim čelnicima o migrantskoj krizi, rekao je novinarima u petak predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk tijekom summita EU-a u Bruxellesu. Dužnosnik EU rekao je da je… »

Azijska tržišta: Nafta pojeftinila, indeksi pali

SEEbiz 19.02.2016
TOKIO - Na azijskim tržištima u petak su cijene dionica skliznule s najviših razina u tri tjedna jer se smjer cijena nafte preokrenuo, a ulagači su oprezni i zbog usporavanja rasta globalnog gospodarstva. Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks u 7,30… »

Beogradska berza: Energoprojekt u fokusu, promet slab

SEEbiz 19.02.2016
BEOGRAD - Skromno trgovanje i blagi pad akcija obeležili su poslednji trgovački dan u sedmici. Ukupan promet u trgovanju iznosio je 8,5 miliona RSD (69,1 hiljadu EUR), dok je BELEX15 pao 0,1% na 580,2 poena. Najprometnija akcija na tržištu bio je… »

Uber godišnje u Kini gubi više od milijarde dolara

SEEbiz 19.02.2016
VANCOUVER - Američka tvrtka za prijevoz putnika Uber godišnje u Kini gubi više od milijarde dolara zbog žestoke konkurencije s kojom su suočeni na tom njihovom najvećem međunarodnom tržištu, poručio je izvršni direktor Ubera Travis Kalanick s… »

Talijanska regija Abruzzo zainteresirana za obnovu Jadrolinijine brodske linije Split-Pescara

SEEbiz 19.02.2016
RIJEKA - Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel sastao se u petak s predsjednikom talijanske Regije Abruzzo Lucianom D´Alfonsom, koji je u razgovoru o mogućim oblicima suradnje iskazao zanimanje za obnovu Jadrolinijine brodske linije Split -Pescara… »