Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 19.02.2016

Premijer i penzioneri: Iznenadna ljubav iz interesa

Slobodna Evropa 19.02.2016
Delegacija Srpske napredne stranke, predvođena predsednikom Aleksandrom Vučićem, razgovara u petak sa delegacijom Partije ujedinjenih penzionera Srbije o mogućem predizbornom sporazumu. Bez obzira na ishod današnjih razgovora, proteklih dana sve je… »

Nikolić potpisao Zakon o NATO

Slobodna Evropa 19.02.2016
Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić potpisao Zakon o potvrđivanju sporazuma između Srbije i NATO -a, potvrđeno je za "Blic" u kabinetu predsjednika. Zakon o saradnji sa NATO izazvao je oštre polemike, koje traju već danima. Sporazum Srbije i NATO o… »

Opozicija pozvana na dijalog, Haradinaj podneo ostavku

Slobodna Evropa 19.02.2016
Skupština Kosova u petak popodne u četvrtom pokušaju uspela je da održi sednicu, a poslanicima opozicije koji su ponovo bacali suzavac i sali i zbog toga izbačeni, nije dozvoljeno da prisustvuju nastavku zasedanja. Lideri opozicije su ocenili da je… »

Kameron : Sporazum samo ako London dobije ono što traži

Slobodna Evropa 19.02.2016
Britanski premijer Dejvid Kameron rekao je danas da i dalje radi u pravcu postizanja sporazuma sa evropskim partnerima o zadržavanju Britanije u EU, dodajući da će se čvrsto držati pozicije odbrane britanskih interesa. "Bio sam ovdje jutros do 5 sati… »

Srbija počela primjenu sporazuma o profilisanju i registraciji migranata

Slobodna Evropa 19.02.2016
Srbija je danas zatvorila granicu za migrante sa Makedonijom, jer Hrvatska ne pušta izbjeglice dalje preko svoje zemlje ka Sloveniji i Austriji, javile su "Večernje novosti". Kako RTS pak saznaje, granica sa Makedonijom nije zatvorena kako su prenijeli… »

Kurdski ekstremisti upozorili turiste u Turskoj

Slobodna Evropa 19.02.2016
Kurdski ekstremisti, koji su danas preuzeli odgovornost za napad u Ankari u kojem je poginulo 28 i povređeno više od 80 ljudi, upozorili su strane tursite da nisu bezbedni u Turskoj. "Turizam je meta koju želimo da uništimo. Savetujemo strane i turske… »

Vanredni sastanak Savjeta bezbjednosti na zahtjev Rusije

Slobodna Evropa 19.02.2016
Savjet bezbjednosti UN održaće večeras sastanak na zahtjev Rusije radi razgovora o planovima Turske za kopnenu operaciju u Siriji, saopšteno je danas iz ruskog Ministarstva spoljnih poslova. Moskva je saopštila da postupci Turske u regionu… »

Austrija: Počela primena dnevnih kvota za migrante

Slobodna Evropa 19.02.2016
Austrija je danas u osam sati počela da primenjuje ograničenja po pitanju broja migranata koji dnevno mogu da uđu u zemlju. Ministarka unutrašnjih poslova Austrije Johana Mikl-Lajtner je ranije najavila da će maksimalno 80 zahteva za dobijanje azila… »

UNHCR: Srbiji 47 miliona dolara u slučaju zatvaranja granica

Slobodna Evropa 19.02.2016
Šef predstavništva UNHCR-a u Srbiji Fridrih Šoder rekao je da je, ukoliko Srbija po uzoru na ostale zemlje zatvori granice za izbjeglice, za Srbiju će biti predviđena pomoć u iznosu od 47 miliona dolara, ali je izrazio nadu da do toga neće doći i… »

Šef Europola upozorava da se očekuju napadi IDIL- a u Evropi

Slobodna Evropa 19.02.2016
Direktor Europola Rob Wainwright kazao je kako se mogu očekivati veliki teroristički napadi militanata "Islamske države " (IDIL) u Evropi, prenosi Deutche Welle njegovu izjavu njemačkim medijima. "Očekuje se da će IDIL ili druge vjerske… »