Izvor: Večernje novosti/Kultura arhiva vesti 19.02.2016

Preminula Harper Li, autorka romana Ubiti pticu rugalicu

Večernje novosti 19.02.2016
Američka spisateljica Harper Li, autorka romana "Ubiti pticu rugalicu", preminula je danas u 89. godini. VAŠINGTON - Američka spisateljica Harper Li, autorka romana "Ubiti pticu rugalicu", preminula je danas u 89. godini, saopštile su gradske vlasti… »

"Violinista" u Beogradu

Večernje novosti 18.02.2016
Beogradska publika premijerno će u petak u Sava centru od 20 sati imati priliku da pogleda spektakularni mjuzikl "Violinista na krovu" BEOGRADSKA publika premijerno će u petak u Sava centru od 20 sati imati priliku da pogleda spektakularni mjuzikl… »

Bati "Pobednik"

Večernje novosti 18.02.2016
Nagrada Festa za izuzetan doprinos filmu. Počast Viktoriji Abril i Džonu Mektirnanu. NOVI laureati velike nagrade Festa "Beogradski pobednik" su glumac Velimir Bata Živojinović, američki reditelj Džon Mektirnan i čuvena španska glumica Viktorija… »

"Joakim" u Gračanici

Večernje novosti 19.02.2016
Nenad Todorović, upravnik NP Priština, o planovima jedinog našeg teatra na Kosovu: Za naše prilike je sedam miliona dinara dobijenih iz budžeta - astronomska suma. "Godoa" režira Dušan Jovanović. GRADIĆ u središtu Kosova i Metohije, uz istoriju… »

Oštro pero za izbore spremno

Večernje novosti 19.02.2016
Satiričar "Novosti" BojaN Ljubenović dobitnik priznanja "Radoje Domanović" Kritičari, publika, a i sami satiričari često preteruju kada se vezuju za ime Radoja Domanovića. Gotovo da nema satiričara čije ime nisu dovodili u vezu sa slavnim piscem… »

Nagrada za film “Pored mene”

Večernje novosti 18.02.2016
Projekcija drame Stevana Filipovića dobila je veliku pažnju švedskih medija i publike, i bila je među tri najposećenije. NOVI film reditelja Stevana Filipovića "Pored mene" (na slici) s velikim uspehom prikazan je u selekciji Balkan New Film… »

Priznanje Albahariju

Večernje novosti 18.02.2016
Više od četiri decenije, po oceni UO Fonda "Todor Manojlović", koji dodeljuje nagradu, Albahari ispisuje svedočanstva o pojedincu u vrtlogu jezika i vremena. ZBOG značaja umetničkog opusa, koji je obeležio nekoliko generacija, tihe i uporne borbe… »