Kultura arhiva vesti 19.02.2016

Preminula Harper Li, autorka romana Ubiti pticu rugalicu

Večernje novosti 19.02.2016
Američka spisateljica Harper Li, autorka romana "Ubiti pticu rugalicu", preminula je danas u 89. godini. VAŠINGTON - Američka spisateljica Harper Li, autorka romana "Ubiti pticu rugalicu", preminula je danas u 89. godini, saopštile su gradske vlasti… »

Provincijalna elita ima kompleks niže vrednosti

B92 19.02.2016
Zašto su naši postali tuđi? Pa naša provincijalna elita obolela od stokholmskog sindroma i kompleksa niže vrednosti je sve uradila da činjenice umanji i relativizuje. To je kao kada ti neprijatan rođak sa sela bane, a ti bi nekako da ga sakriješ… »

U toku rekonstrukcija Srpske kuće na Krfu

B92 19.02.2016
Povodom obeležavanja stogodišnjice evakuacije srpske vojske na Krf, Ministarstva kulture i informisanja opredelilo je sva neophodna sredstva za rekonstrukciju objekta i stalne izložbene postavke u Srpskoj kući na Krfu. Povodom obeležavanja… »

Preminula Harper Li, autorka kultnog romana "Ubiti pticu rugalicu"

Blic 19.02.2016
Harper Li, čuvena američka spisateljica, poznata po romanu “Ubiti pticu rugalicu”, umrla je danas u 90. godini života. Harper Li je rođena 28. aprila 1926. godine u Monrovilu u Alabami, kao najmlađe od četvoro dece Amase Kolman i Frensisa… »

Novosadski „Violinista na krovu“ u Beogradu, ČUDESNI SPEKTAKL na sceni Sava centra

Blic 19.02.2016
Mjuzikl “Violinista na krovu”, scenski spektakl u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta i Novosadskog pozorišta/Ujvideki sinhaz, večeras (20) gostuje u Sava centru. Režiju proslavljenog komada (Džozef Stejn - Džeri Bok), duhovite i potresne… »

BDP 20. februara obeležava svoj Dan

Press 19.02.2016
Beogradsko dramsko pozorište obeležiće 20. februara svoj Dan i tim povodom dodeljena su tradicionalna godišnja priznanja. Foto:Tanjug Odlukom Upravnog odbora Gran pri "Tatjana Lukjanova" - nagrada za višegodišnji doprinos BDP-u i pozorišnom životu… »

Dva filma Tomasa Vinterberga na 44. Festu

RTV 19.02.2016
BEOGRAD - Danski reditelj Tomas Vinterberg, srpskoj publici poznat po potresnom višestruko nagrađivanom ostvarenju "Lov", prikazanom na 41. Festu, ove godine će se na istom festivalu predstaviti sa dva filma - "Komuna" i "Daleko od razuzdane gomile"… »

Legendarni Toni Andervud gost Akademije umetnosti

B92 19.02.2016
Poznati američki džez izvođač, kompozitor i muzički producent Antonio Toni Andervud gostovaće narednih meseci na Akademiji umetnosti u Novom Sadu gde će održati nekoliko besplatnih radionica. Prva u nizu radionica zakazana je za ponedeljak, 22… »

Film "Vlažnost" oduševio nemačke medije

RTV 19.02.2016
BERLIN - Film "Vlažnost", debitantsko ostvarenje reditelja Nikole Ljuce, imao je svetsku premijeru na prestižnom Berlinskom filmskom festivalu, u okviru selekcije "Forum" i naišao je na odlične reakcije publike i kritike. Nakon petogodišnjeg rada na… »

50. izvođenje predstave "Iza kulisa" 21. februara

B92 19.02.2016
Predstava Pozorišta "Boško Buha" - "Iza kulisa" Majkla Frejna, u režiji Juga Radivojevića, biće 50. put izvedena 21. februara u Ustanovi kulture "Vuk Stefanović Karadžić", najavilo je pozorište. Predstava Pozorišta "Boško Buha" - "Iza kulisa"… »