Kultura arhiva vesti 19.02.2016

Preminula književnica Harper Li

Beta 19.02.2016
Američka spisateljica Harper Li, autorka romana "Ubiti pticu rugalicu", preminula je danas u 89. godini, saopštile su gradske vlasti njenog rodnog grada u američkoj saveznoj državi Alabama, na jugu SAD, javile su svetske agencije. "Jeste, preminula… »

Provincijalna elita ima kompleks niže vrednosti

B92 19.02.2016
Zašto su naši postali tuđi? Pa naša provincijalna elita obolela od stokholmskog sindroma i kompleksa niže vrednosti je sve uradila da činjenice umanji i relativizuje. To je kao kada ti neprijatan rođak sa sela bane, a ti bi nekako da ga sakriješ… »

Uskoro rekonstrukcija Srpske kuće na Krfu

Blic 19.02.2016
Srpska kuća na Krfu biće rekonstruisana, a stalna izložbena postavka modernizovana. Povodom obeležavanja stogodišnjice evakuacije srpske vojske na Krf, Ministarstva kulture i informisanja opredelilo je sva neophodna sredstva za rekonstrukciju objekta… »

Preminula Harper Li, autorka romana "Ubiti pticu rugalicu"

RTS 19.02.2016
Američka spisateljica Harper Li, poznata po knjizi "Ubiti pticu rugalicu", preminula je u 89. godini života. Američka spisateljica Harper Li, autorka romana "Ubiti pticu rugalicu", preminula je u 89. godini u rodnom Monrovilu, u američkoj saveznoj… »

Novosadski „Violinista na krovu“ u Beogradu, ČUDESNI SPEKTAKL na sceni Sava centra

Blic 19.02.2016
Mjuzikl “Violinista na krovu”, scenski spektakl u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta i Novosadskog pozorišta/Ujvideki sinhaz, večeras (20) gostuje u Sava centru. Režiju proslavljenog komada (Džozef Stejn - Džeri Bok), duhovite i potresne… »

DAN BDP Skromna proslava na Crvenom krstu, "Tatajna Lukjanova" za Ljubinku Klarić

Blic 19.02.2016
Dan Beogradskog dramskog pozorišta biće obeležen 20. februara i tim povodom dodeljena su tradicionalna godišnja priznanja. Odlukom Upravnog odbora Gran pri "Tatjana Lukjanova", nagrada za višegodišnji doprinos Beogradskom dramskom pozorištu i… »

Dva filma Tomasa Vinterberga na 44. Festu

RTV 19.02.2016
BEOGRAD - Danski reditelj Tomas Vinterberg, srpskoj publici poznat po potresnom višestruko nagrađivanom ostvarenju "Lov", prikazanom na 41. Festu, ove godine će se na istom festivalu predstaviti sa dva filma - "Komuna" i "Daleko od razuzdane gomile"… »

Legendarni Toni Andervud gost Akademije umetnosti

Press 19.02.2016
Poznati američki džez izvođač, kompozitor i muzički producent Antonio Toni Andervud gostovaće narednih meseci na Akademiji umetnosti u Novom Sadu gde će održati nekoliko besplatnih radionica. Foto:B92.net Prva u nizu radionica zakazana je za… »

Film "Vlažnost" oduševio nemačke medije

RTV 19.02.2016
BERLIN - Film "Vlažnost", debitantsko ostvarenje reditelja Nikole Ljuce, imao je svetsku premijeru na prestižnom Berlinskom filmskom festivalu, u okviru selekcije "Forum" i naišao je na odlične reakcije publike i kritike. Nakon petogodišnjeg rada na… »

Pedeseto izvođenje predstave "Iza kulisa" 21. februara

B92 19.02.2016
Predstava Pozorišta "Boško Buha" - "Iza kulisa" Majkla Frejna, u režiji Juga Radivojevića, biće 50. put izvedena 21. februara u Ustanovi kulture "Vuk Stefanović Karadžić", najavilo je pozorište. "Iza kulisa" je komedija o glumačkoj trupi koja u… »