Politika arhiva vesti 19.02.2016

SNS i PUPS zajedno na svim nivoima

Dnevnik 19.02.2016
– Srpska napredna stranka i PUPS idu zajedno na izbore – parlamentarne, pokrajinske i lokalne – gde god je to moguće – izjavio je lider naprednjaka i premijer Aleksandar. Vučić nakon razgovora s predstavnicima PUPS-a u stranačkim prostorijama… »

Nikolić potpisao Zakon o saradnji Srbije i NATO

Politika 19.02.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić potpisao je Zakon o potvrđivanju sporazuma između Srbije i NATO-a, preneli su večeras beogradski mediji. Skupština Srbije ratifikovala je sporazum Vlade Srbije i NATO-a za podršku i nabavku o saradnji u oblasti… »

HAOS U PRIŠTINI: Suzavac, jaja, hapšenja i ostavka

Mondo 19.02.2016
Nastavlja se "cirkus" u skupštini Kosova. Sednica prekidana u nekoliko navrata, suzavac bačen tri puta... na kraju poslanicima iz redova opozicije zabranjen ulaz. Aljbin Kurti pogođen jajima. Zasedanje kosovskog parlamenta nastavljeno je popodne, nakon… »

Nema rešenja - i Srbija će zatvoriti granice

Beta 19.02.2016
Direktor Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila Radoš Djurović ocenio je danas da još ne postoji zajedničko evropsko rešenje za migransku krizu i da će zato i Srbija zatvoriti svoje granice za izbeglice sa Bliskog istoka. "Mislim da će od… »

Premijer: Sutra predlog za novog ministra odbrane

RTV 19.02.2016
BEOGRAD - Predsednik vlade Aleksandar Vučić izjavio je da će sutra predložiti novog kandidata za ministra odbrane. "Sutra uveče ističe rok, predložiću novog kandidata u zakonskom roku", rekao je Vučić novinarima na konferenciji za novinare posle… »

Vlada ugovorima oštetila državu za 997 milijardi dinara

Beta 19.02.2016
Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je danas da je Vlada Srbije u prethodne četiri godine štetnim ugovorima, od kojih su neki tajni, oštetila državu za 997 milijardi dinara. Pajtić je na stranačkoj konferenciji za novinare u… »

VUČIĆ BRANI ZAKON: Bez NATO-a bismo bili u 17. veku

Pravda 19.02.2016
Nama je potrebna saradnja sa NATO i samo oni koji bi da nas vrate u 17. vek govore da je to nepotrebno – rekao je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić. On je, nakon razgovora sa delegacijom PUPS-a sa kojom je dogovoren zajednički izlazak na izbore,… »

Poslanici o procentima i amandmanima

Beta 19.02.2016
Poslanici Skupštine Srbije počeli su danas raspravu o amandmanima na šest zakona iz oblasti poljoprivrede i zaštite životne sredine. Poslanici su podneli ukupno 88 amandmana. Na izmene Zakona o stočarstvu podneta su 52 amandmana, na izmene Zakona o… »

Tadić: Vučić i te kako može da izgubi ove izbore

RTS 19.02.2016
Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić izjavio je da lider Srpske napredne stranke (SNS) i premijer Aleksandar Vučić "itekako može da izgubi ove izbore", posebno ako opozicija na izborima na republičkom nivou nastupi u jednoj koloni… »

SNP ZAHTEVA: Kako sa NATO alijansom, tako povećati nivo saradnje i sa Rusijom!

Pravda 19.02.2016
BEOGRAD – Predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović izjavio je danas da svim pripadnicima ruske misije u Humanitarnom centru u Nišu treba obezbediti diplomatski imunitet. „Srpska narodna partija, kao jedina partija u srpskom parlamentu koja… »