Svet arhiva vesti 19.02.2016

Lideri EU prihvatili dogovor o ostanku Britanije

Akter 19.02.2016
Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk saopštio je večeras da je dogovor o ostanku Velike Britanije u EU dobio jednoglasnu podršku lidera svih 28 članica EU. "Dogovoreno je. Jednoglasna podrška za novi sporazum o Velike Britanije u EU", napisao je… »

Kurdski ekstremisti prete turistima u Turskoj

Akter 19.02.2016
Kurdska militantna grupa zapretila je stranim turistima da ne dolaze u Tursku, dodajući da će uništiti ključni sektor turizma u toj zemlji. Kurdska militantna grupa zapretila je stranim turistima da ne dolaze u Tursku, dodajući da će uništiti… »

Rusija podelila nacrt rezolucije o Siriji

Akter 19.02.2016
Rusija je danas podelila članicama Saveta bezbednosti UN nacrt rezolucije kojim se poziva na zaustavljanje bilo kakvih akcija kojima se podriva suverenitet i teritorijalni integritet Sirije i ometa proces mirovnih pregovora, prenosi Tas s. Francuska je… »

Fico: Slovačka preduzima mere nakon odluke Austrije

Blic 19.02.2016
Slovačka će preduzeti mere da zaštiti svoju granicu sa Austrijom, nakon odluke Beča da ograniči broj migranata koji na svojoj teritoriji, izjavio je danas slovački premijer Robert Fico. Pročitajte još: Pročitaj još "Pokrećemo sve tehničke mere… »

Europol predviđa velike napade ISIL-a u Evropi

Al Jazeera 19.02.2016
Direktor ove organizacije Rob Wainwright kaže da se Evropa trenutno suočava s najvećom prijetnjom u posljednjih 10 godina. Direktor Europola Rob Wainwright je izjavio da se mogu očekivati veliki napadi oružane grupe Islamska država Irak i Levant, i… »

SAD pogodile kamp Islamske države u Libiji

RTS 19.02.2016
Trideset džihadista ubijeno u napadu američke avijacije na kamp Islamske države u Libiji. Među ubijenima je i jedan ekstremistički vođa, navode američki zvaničnici. Američka avijacija je pogodila kamp ID u Libiji. Meta su bili džihadisti… »

Eskalacija sukoba posle napada u Ankari

Glas Amerike 19.02.2016
Novi bombaški napad u Turskoj doveo je do eskalacije sukoba turske vlade i kurdskih separatista, kao i porasta tenzija između Ankare i Sjedinjenih Država. Američki predsednik Barak Obama je u telefonskom razgovoru sa turskim kolegom Redžepom Tajipom… »

Kurdski ekstremisti ubili dva turska vojnika

Akter 19.02.2016
Dva turska vojnika i jedan policajac ubijeni su danas u napadu kurdskih ekstremista u Dijarbakiru, gradu na jugoistoku Turske, saopštila je turska vojska. U saopštenju se navodi da su ekstremisti Radničke partije Kurdistana (PKK), koja je zabranjena u… »

Seul i Vašington organizuju najveće vežbe do sada

Dnevnik 19.02.2016
VAŠINGTON:Predstojeće godišnje vojne vežbe Južne Koreje i SAD u martu biće najveće do sada, saopštilo je južnokorejsko ministarstvo odbrane, što je znak pojačanih tenzija sa Severnom Korejom koja je. nedavno izvršila nuklearne i testove… »

Kameron: Večeras nastavak pregovora u Briselu

Blic 19.02.2016
Britanski premijer Dejvid Kameron izjavio da će večeras u Briselu biti nastavljeni pregovori s evropskim partnerima o uslovima ostanka Velike Britanije u EU. Negotiations are continuing into this evening. A Cabinet meeting won't be possible tonight. One… »