Vojvodina arhiva vesti 19.02.2016

Opozicija kritikovala vlast u Novom Sadu uoči posete Vučića

N1 Info 19.02.2016
Nova stranka ocenila je da predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić trećom posetom Novom Sadu u poslednja dva meseca pokušava da "kamuflira činjenicu da Novi Sad ima najgoru i najnesposobniju vlast u svojoj istoriji". Predsednik Levice Srbije… »

Vojvodina potopila Mornar

Radio 021 19.02.2016
Vaterpolisti Vojvodine pobedili su Mornar iz Splita rezultatom 10:8 u okviru 15. kola Triglav regionalne lige. Novosađani su se revanširali Splićanima koji su u prvoj utakmici slavili sa ubedljivih 10:3. Vojvodina je na Slanoj Bari dobro odigrala prvu… »

Kontrast izgrađen nelegalno, dokaze pronašao otac žrtve

NoviSad.com 19.02.2016
Novi Sad - Diskoteka Kontrast ne samo da nije imala građevinsku dozvolu, već je i nelegalno izgrađena na javnoj površini, koja pripada Gradu Novom Sadu, pa je zbog toga morala biti zatvorena, godinama pre nego što je požar izbio. To su novi, lako… »

Pripremite se za upis na fakultete

RTV 19.02.2016
NOVI SAD - Prijemni ispit za upis na fakultete nam se približava i euforija polako raste, kako kod budućih brucoša, tako i kod njihovih roditelja koji sve te pripreme moraju i da isfinansiraju. Na nekim fakultetima pripremna nastava je besplatna, dok… »

Rođeno 10 devojčica i osam dečaka

NoviSad.com 19.02.2016
Novi Sad - Ukupno 18 beba rođeno je novosadskom porodilištu od četvrtka, 18. februara, ujutru u sedam sati, do jutros, 19. februara, u isto vreme. Rođeno je 10 devojčica i osam dečaka, a blizanaca nije bilo. Devojčice su rodile Maja Alić-Duđik i… »

"Laži neće proći" - deo roditelja potpisima garantuje za učiteljicu

Radio 021 19.02.2016
Deo roditelja učenika koji pohađaju jedan od trećih razreda novosadske osnovne škole "Nikola Tesla", iz kojeg se na polugodištu ispisalo sedmoro dece, stao je na stranu učiteljice. Njih sedamnaest potpisalo je pismo naslovljeno sa "Laži neće… »

SU: Uskoro tabla na jezicima izbeglica

RTV 19.02.2016
SUBOTICA, NOVI SAD - Državni sekretar u Ministarstvu za rad i socijalna pitanja Nenad Ivanišević izjavio je danas da će na putu koji vodi do prostora stare Ciglane gde su smeštene izbeglice u Subotici, biti postavljena tabla na jezicima migranata na… »

Odbornici DS-a u Kanjiži prešli u SNS

N1 Info 19.02.2016
Odbornička grupa Demokratske stranike u Kanjiži od petka više ne postoji, pošto su četiri odbornika demokrata potpisala pristupnicu SNS-u, a potom osnovali poseban odbornički klub "Za naprednu Kanjižu". Nova odbornička grupa će, kako je… »

Srbija među top 20: Ovo je lista najjeftinijih zemalja za život

Moj Novi Sad 19.02.2016
Američki magazin "Tajm" objavio je istraživanje kompanije za finansijsko savetovanje GoBankingRates na kojoj se nalazi lista od preko 100 zemalja sveta u kojima je najjeftinije živeti. Analizu je objavio američki magazin "Tajm" koristeći podatke o… »

Pacijentkinje na ginekološki pregled u Domu zdravlja čekaju i do dva meseca

NoviSad.com 19.02.2016
Novi Sad - Ginekolog u novosadskom Domu zdravlja ima 13 minuta za jedan pregled, ukoliko svih osam sati radi bez pauze. Razlog toga je što svaki od njih ima oko 4.000 pacijentkinja, pa dnevno pregledaju po 35 ili 40 žena. Foto: R. Getel / RAS Srbija… »