Vojvodina arhiva vesti 19.02.2016

U ponedeljak počinje izgradnja „Dino parka” kod Spensa

Dnevnik 19.02.2016
Građevinska oprevativa JKP „Gradsko zelenilo” od ponedeljaka će biti angažovana na podizanju „Dino-parka” koji će se prostirati na površini od oko 1,8 hektara kod bazena na Spensu. To treba da bude park s rekreativnim i edukativnim… »

Veterničanin razbijao semafore bejzbol palicom

Moj Novi Sad 19.02.2016
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu podneće u redovnom postupku krivičnu prijavu protiv dvadesetdvogodišnjaka iz Veternika, osumnjičenog za „uništenje i oštećenje tuđe stvari“. Njemu se pripisuje da je je u ranim… »

Sećanje Na Devojčicu Za Kojom Smo Svi Plakali: Festival u čast Tijane Jurić biće u mestu gde je oteta

Blic 19.02.2016
Festival “Glas anđela - Tijana Jurić” biće održan od 17. do 19. juna u Bajmoku, mestu gde je Tijana oteta, a potom ubijena na putu ka Aleksi Šantiću. - Festival će se održati pod motom „Kulturom protiv nasilja“, a nakon prošlogodišnjeg… »

Protest taksista

RTV 19.02.2016
NOVI SAD - Pojedini novosadski taksisti okupili su se ispred gradske kuće, tražeći od gradonačelnika i nadležnih iz gradskog veća da hitno donesu odluku o taksi prevozu, jer bez nje, za njih, ne važi novi zakon o saobraćaju. Budući da se, kako… »

Lakše do papira za kvadrate

Dnevnik 19.02.2016
STARA PAZOVA: Početkom 2014. godine bilo je 7.000 zahteva za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata na području opštine Stara Pazova, a pošto je rešeno skoro 1.500 predmeta, i dalje je mnogo zahteva koji imaju prioritet u rešavanju – kaže… »

Arhivska građa pet opština dobija smeštaj

Dnevnik 19.02.2016
SENTA: Nekadašnja kasarna u Senti, koju je Vojska Srbije vratila gradu, zahvaljujući ulaganjima menja namenu, pa je završena prva faza radova na obnovi, a tokom ove godine očekuje se druga faza. Ukoliko sve bude teklo po planu Istorijski arhiv Sente i… »

Vredne skulpture na udaru

Dnevnik 19.02.2016
ZRENjANIN: Pre više od sedam godina, vajarska kompozicija „Dva ždrebeta”, jednog od najznačajnijih vajara Jovana Soldatovića, koja je neko vreme krasila „Pink pasaž” u strogom centru grada, gotovo da je potpuno uništena. Većem ždrebetu… »

Dvesta besplatnih školarina

Dnevnik 19.02.2016
SOMBOR: Na Pedagoškom fakultetu u Somboru, koji baštini tradiciju najstarije visokoškolske ustanove u Srba održan je „Dan otvorenih vrata“ za učenike somborske gimnazije „Veljko Petrović“. Somborski gimnazijalci su obišli fakultet, što će… »

Parking i pojačana ulična rasveta

Dnevnik 19.02.2016
Uređen parking kod pijace i pojačana javna rasveta, deo su urađenog u zrenjaninskoj MZ „Dositej Obradović”. Urađeni su i trotoari u delu ulica Save Tekelije i Marka Oreškovića, postavljene nove klupe i kante za smeće, a novi mobilijar redovno… »

Pozorišno-cirkuski „Velikan”

Dnevnik 19.02.2016
Premijera pozorišno-cirkuske predstave po čuvenom tekstu Ežena Joneska „Velikan“ u produkciji beogradskog Ineks cirkus teatra i „Mighty Mighty Bechejs”. održaće se večeras od 20 sati u Gradskom pozorištu Bečej. Ulaznice za atraktivnu… »