Vojvodina arhiva vesti 19.02.2016

Predavanje na temu Ranohrišćanska i Vizantijska umetnost

Moj Novi Sad 19.02.2016
U nedelju, 21. februara 2016. godine u Amfiteatru (prvi sprat) nastavlja se drugi serijal predavanja o umetnosti sa temom Ranohrišćanska i Vizantijska umetnost. Profesor Vladimir Dimovski, pokrenuo je seriju predavalja o umetnosti sa ciljem… »

DS: Poznati igrokaz Vučića

RTV 19.02.2016
NOVI SAD - Danas smo u Novom Sadu ponovo videli poznati igrokaz u kojem premijer Aleksandar Vučić i njegove pristalice tuđi rad prikazuju kao svoj uspeh, jednako strasno kao što za svoje greške uvek okrive nekog drugog, saopštila je danas novosadska… »

The Seeker, Get Off My Property i Lazar danas u Društvenom centru

RTV 19.02.2016
NOVI SAD - U novosadskom Društvenom centru večeras u 22 časa nastupiće tri benda - The Seeker, Get Off My Property i Lazar. The Seeker je brzi italijanski hardkor bend koji sebe karakterišu kao "punkcoreviolence", a njihovi tekstovi se kreću od… »

Posao za IT stručnjake: Kompanija Jiway otvorila razvojni centar u Novom Sadu

Moj Novi Sad 19.02.2016
IT kompanija „Džajvej“ (Jiway) sa centralom u Luksemburgu, danas je na trećem spratu Tržnog centra „Pariski magazin“ svečano otvorila svoj razvojni centar u Novom Sadu. Prema rečima Igora Jurića generalnog menadžera za Srbiju, ova firma… »

Nikolić potpisao zakon o saradnji sa NATO

Moj Novi Sad 19.02.2016
Predsednik Tomislav Nikolić potpisao je Zakon o potvrdi Sporazuma Vlade Srbije i NATO o saradnji u oblasti logističke podrške Stupanjem na snagu ovog akta, pripadnici zapadne alijanse dobiće slobodu kretanja i imunitet kakav pripada i diplomatama.… »

Pritvor stečajnom upravniku "Agrokombinata"

RTV 19.02.2016
SUBOTICA - Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Subotici odredio je pritvor od 30 dana bivšem stečajnom upravniku "Agrokombinata" iz Subotice Šandoru Šomođiju, rekao je za RTV sekretar Višeg suda u Subotici, Rajko Maravić. Tokom prepodneva… »

NS: Konferencija Evropskog parlamenta mladih

RTV 19.02.2016
NOVI SAD - Konferencija Evropskog parlamenta mladih održaće se sutra i prekosutra u Novom Sadu, saopštila je danas kancelarija EU Info pointa u Novom Sadu. Na dvodnevnoj konferenciji, koja će se održati u Gimnaziji "Jovan Jovanović Zmaj" i u… »

Odbojka: Voša u Inđiji testira formu pred finale Kupa

Moj Novi Sad 19.02.2016
Odbojkaši "Vojvodine NS seme" u petnaestom kolu Viner štediše Superlige – u subotu 20. februara od 19 sati u Sportskoj hali "Inđija" – igraće protiv ekipe "Inđije". Crveno-beli očekuju pobedu, a ovom utakmicom će testirati formu uoči finalnog… »

Kostreš: Ko su nalogodavci paljenja ambasada

RTV 19.02.2016
NOVI SAD - Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš ocenio je danas da jedinu veću sramotu od paljenja ambasada SAD i Nemačke, kao i napada na još neke strane ambade 2008. godine u centru Beograda, predstavlja činjenica… »

Izložba kolektiva "Dom b-612"

RTV 19.02.2016
NOVI SAD - U prostoru udruženja "Dom b-612" u Novom Sadu večeras u 21 čas biće održana prva zvanična izložba, koja ima za cilj da prikaže delovanje ovog udruženja i njegovih članova i članica kroz različite medijume umetnosti. Koristeći… »