Vojvodina arhiva vesti 19.02.2016

ZR: Otvaranje arheološke izložbe u Narodnom muzeju

RTV 19.02.2016
ZRENJANIN - U Malom salonu Narodnog muzeja u Zrenjaninu večeras u 19 časova biće otvorena izložba „Centralni Balkan između grčkog i keltskog sveta" iz Narodnog muzeja u Beogradu. Autor izložbe je dr Petar Popović iz Arheološkog instituta u… »

Renesansa Srbije počinje u Novom Sadu sa delovima za volvo i jaguar, najavio Vučić!

Moj Novi Sad 19.02.2016
U prisustvu predsednika Vlade Republike Srbije Aleksandra Vučića i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, danas je potpisan Ugovor o podsticajima između Vlade Republike Srbije i privrednog društva ''Delphi Packard'' Novi Sad. Ugovor su… »

Vulin garantuje: Kroz program NSZ biće zaposleno 40.918 lica

Moj Novi Sad 19.02.2016
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin i direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović potpisali su danas Sporazum o učinku za 2016. godinu, koji predviđa da kroz aktivne mere zapošljavanja… »

SVM, DSVM i SMJ zajedno na lokalu

RTV 19.02.2016
NOVI SAD - U Novom Sadu su danas nastavljeni dogovori o predizbornoj koaliciji Saveza vojvođanskih Mađara (SVM), Demokratske stranke vojvođanskih Mađara (DSVM) i Stranke mađarskog jedinstva (SMJ), saopšteno je iz SVM. U saopštenju te stranke se… »

Potvrđen grip u Kikindi

RTV 19.02.2016
KIKINDA - Kako je za RTV potvrđeno u kikindskom Zavodu za javno zdravlje, laboratorijskim ispitivanjem uzorka bolesničkog materijala kod pacijenata sa sumnjom na grip, potvrđena je cirkulacija virusne influence A (H1N1) na teritoriji opštine Kikinda… »

KI: Policijski nadzor u zdravstvenim ustanovama

RTV 19.02.2016
KIKINDA - Prema saopštenju za javnost iz PU Kikinda, radi unapređenja bezbednosne zaštite zaposlenih u zdravstvenim ustanovama i osoba koje koriste zdravstvene usluge i borave u zdravstvenim ustanovama, policijski službenici obavljaće pojačane… »

Bez trgovanja na Produktnoj berzi

RTV 19.02.2016
NOVI SAD - Na Produktnoj berzi u Novom Sadu ove sedmice roba je samo nuđena i to po cenama koje su na najnižem nivou u poslednjih pet godina, ali se nije prodavala, saopštila je danas ta berza. Kako se navodi, tokom ove skraćene radne sedmice pšenica… »

Vreme sutra: Uglavnom suvo, popodne sunčano

Moj Novi Sad 19.02.2016
Do kraja današnjeg dana umereno i potpuno oblačno, u većini mesta suvo, samo ponegde, uglavnom na istoku, sa slabom kišom. U Srbiji će u subotu preovladavati umereno i potpuno oblačno vreme, u centralnim i južnim krajevima mestimično sa kišom, na… »

Turijci u Novom Sadu najavili da prave KOBASICU OD DVA KILOMETRA

Blic 19.02.2016
Turijska kobasicijada, koja će biti održana poslednjeg februarskog vikenda, predstavljena je danas u Novom Sadu. Svoje proizvode Novosađanima su u Dunavskoj ulici predstavili proizvođači mesnih prerađevina, posebno kobasičari, koji će proizvode… »

Krijumčario Bibliju iz 1914. godine

RTV 19.02.2016
HORGOŠ - Uprava carine saopštila je danas da je na graničnom prelazu Horgoš II sprečen ; pokušaj krijumčarenja Biblije iz 1914. godine. Kako se navodi, Bibliju je iz Srbije pokušao da iznese mađarski državljanin, koji je carinicima prethodno… »