Vojvodina arhiva vesti 19.02.2016

Radionice džez muzike na Akademiji umetnosti

RTV 19.02.2016
NOVI SAD - Poznati američki džez izvođač, kompozitor i muzički producent Antonio Tony Underwood će narednih meseci gostovati na Akademiji umetnosti Univerziteta u Novom Sadu gde će održati nekoliko besplatnih radionica na temu džez muzike… »

Promocija knjige o položaju Romkinja u obrazovnom sistemu

Danas 19.02.2016
Povodom Dana maternjeg jezika, Zavod za ravnopravnost polova i Univerzitet u Novom Sadu - ACIMSI Centar za rodne studije promovisaće u subotu, 20. februara knjigu "Rodni identiteti i interkulturalnost: Kritička analiza afirmativnih mera na… »

Miroslav Vasin objavio imovinsku kartu

Danas 19.02.2016
Potpredsednik Pokrajinske vlade i predsednik vojvođanskih demokrata Miroslav Vasin objavio je kompletnu svoju imovinsku kartu i osnove sticanja imovine. Vasin je ovo učinio nakon saopštenja Srpske napredne stranke u kojem je pozvan da se sa Bojanom… »

Gradu potrebne milijarde da reši problem parkiranja u centru

Moj Novi Sad 19.02.2016
Novom Sadu je potrebno da u narednih četri-pet godina obezbedi oko 1,4 milijardi dinara kako bi rešio problem parkiranja u centru grada. Ovaj novac je neophodan za gradnju jedne podzemne garaže u ulici Modene, višespratne garaže u… »

Dino park početkom aprila

Danas 19.02.2016
Turistička ponuda Novog Sada ovog proleća postaće bogatija za još jednu atraktivnu destinaciju. Turistička ponuda Novog Sada ovog proleća postaće bogatija za još jednu atraktivnu destinaciju - Dino park, navode iz JKP "Gradsko zelenilo". Novi Sad… »

Bukovac i Čortanovci sutra pre podne bez struje

Moj Novi Sad 19.02.2016
Zbog planiranih radova na električnoj mreži, "Elektrovojvodina" će sutra isključivati potrošače u Bukovcu, Čortanovcima i Sremskim Karlovcima. Bukovac: - od 8.30 do 12 sati: Celo naselje s vikend naseljima Karagača, Bukovački do i naselja od… »

Lalatović: Nastup u Evropi glavni cilj

RTV 19.02.2016
Novi Sad - Fudbaleri Vojvodine su nakon dolaska Nenada Lalatovića na mesto šefa stručnog štaba uspeli da izađu iz serije loših rezultata, a nadaju se da do leta izbore evropsku scenu. Trener Novosađana kaže za portal 021 da je zadovoljan… »

KI: Tužbe zbog neplaćenih računa

RTV 19.02.2016
KIKINDA - Javnom preduzeću Toplana u Kikindi, građani duguju 43 miliona dinara za utrošenu toplotnu energiju. Zbog sve lošije naplate usluga, nadležni u ovom preduzeću tokom februara poslali su više od 30 opomena, a ovih dana planiraju da tuže… »

Koncert "Dušan i prijatelji" u vršačkoj "Konkordiji"

RTV 19.02.2016
VRŠAC - U zgradi Konkordije Gradskog muzeja u Vršcu danas u 18 časova biće održan još jedan koncert u okviru ciklusa "Muzikom do Vašeg srca", na kome će nastupiti Dušan Dakić - klavir, Dunja Kalamir - violina i Petar Pejčić - violončelo… »

Radionica pravljenja raženog hleba sutra u VCV-u

RTV 19.02.2016
NOVI SAD - U Volonterskom centru Vojvodine u Novom Sadu, u subotu 20. januara, sa početkom u 15 časova, biće održana radionica pravljenja raženog hleba. Svi zainteresovani imaće priliku da nauče razliku između raženog i ražanog hleba, razliku… »