Vojvodina arhiva vesti 19.02.2016

Putin u crtaću: Na koji način se lider Rusije obračunava s korupcijom (VIDEO)

Moj Novi Sad 19.02.2016
U svakoj epizodi, Putin prvo pažljivo sasluša očajničko objašnjenje zvaničnika, pre nego što ga likvidira na neki od mnoštva kreativnih načina. Poslednjih nekoliko meseci Ruski narodni front (koalicija nekoliko pro-vladinih organizacija)… »

DS: Vlast u Beloj Crkvi ponovo krši propise

RTV 19.02.2016
BELA CRKVA - Predsednik Demokratske stranke (DS) u Beloj Crkvi Željko Crnogorac izjavio je danas da je vlast u toj opštini ponovo prekršila propise o radu lokalne skupštine i sinoć obavestila odbornike da će se danas u 9 časova održati vanredna… »

Karavan omladinskog preduzetništva kreće danas iz Subotice

RTV 19.02.2016
SUBOTICA - Privredna komora Srbije, Regionalna privredna komora Subotica i Privredni forum mladih, u saradnji sa Studentskom konferencijom Univerziteta Srbije danas u Subotici organizuju prvu radionicu u okviru manifestacije „Karavan omladinskog… »

Efektiva: Da li banke vladaju Srbijom?

RTV 19.02.2016
NOVI SAD - Nakon otvorenog pisma premijeru Aleksandru Vučiću, na koje nije dobilo odgovor, udruženje za zaštitu oštećenih bankarskih klijenata odlučilo je da radikalizuje proteste u borbi za prava oštećenih klijenata, zaduženih u švajcarskim… »

Upisano 16.000. dete

Danas 19.02.2016
Rekord u novosadskom vrtiću. U Predškolsku ustanovu "Radosno detinjstvo", u vrtić "Vilenjak" upisano je 16.000. dete, a reč je o devojčici Moni Reparski. Ona nije bila primljena prošle godine, a pošto su se sada stekli uslovi za upis još jednog… »

Prava potrošača: Najviše žalbi na internet, telefoniju, odeću, obuću...

Moj Novi Sad 19.02.2016
Potrošači u Srbiji najčešće se žale i prigovore upućuju na informacione i komunikacione uređaje, zatim obuću i odeću, kućne aparate, a često su nezadovoljni i uslugama mobilnih operatera, pokazuju podaci udruženja za zaštitu potrošača… »

Kažnjen biciklista koga je udario automobil

Radio 021 19.02.2016
Osnovni sud kaznio je novčanom kaznom od 150 evra Velimira Antića (60) iz sela Gornji Livoč, iako je na njega dok je pokušavao da pređe biciklom na drugu stranu puta, naleteo putnički automobil. Vozilo se, prema policijskom izveštaju, kretalo… »

Predavanje "Umetnost i autizam"

RTV 19.02.2016
NOVI SAD - Na Tribini mladih Kulturnog centra Novog Sada danas u 18 časova biće održano predavanje pod nazivom „Umetnost i autizam". Na tribini će govoriti v.d. direktora Kulturnog centra Novog Sada Bojan Panaotović, dr Marta Molnar, Zoran Čalija… »

U subotu akcija PD "Naftaš" namenjena planinarima u dobroj kondiciji

RTV 19.02.2016
NOVI SAD - Planinarsko društvo "Naftaš" iz Novog Sada u subotu 20. februara organizuje jednodnevnu planinarsku akciju za planinare koji redovno planinare. Ruta će biti: Čerević - Pančino brdo - Kaluđerica - Kesten - Lazarev grob - potok Potoranj -… »

PUPS napušta SPS, počinje razgovore sa SNS

Moj Novi Sad 19.02.2016
Predsedništvo PUPS-a jednoglasno je zaključilo da se obrati premijeru Aleksandru Vučiću kako bi otpočeli razgovore o mogućem predizbornom sporazumom sa SNS. Ukoliko se ne postigne dogovor, PUPS će samostalno na izbore.U saopštenju te stranke se… »