Društvo arhiva vesti 20.02.2016

Pentagon: Nejasne okolnosti smrti državljana Srbije

Vesti online 20.02.2016
"Nismo imali informacije da u kampu Islamske države, u kome je stradalo dvoje srpskih državljana, ima i civila", izjavio je portparol Pentagona Piter Kuk. Pentagon se pisanom izjavom oglasio povodom smrti srpskih državljana koji su ubijeni u vazdušnom… »

Jedina legalna ruta za migrante preko grčko-makedonske granice

RTS 20.02.2016
Od ponedeljka, 22. februara jedina legalna ruta za ulazak migranata sa Bliskog istoka koji putuju u neku od zemalja Evropske unije je grčko-makedonska granica i svi ostali prelazi će biti nelegalni, a migranti će biti vraćani nazad, izjavili su v.d… »

Tmuran dan, ponegde će pasti i kiša

Mondo 20.02.2016
U Srbiji će danas biti umereno do potpuno oblačno i uglavnom suvo, a posle podne s dužim periodima sunčanog vremena i temperaturom do 11 stepeni Celzijusa, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Foto: Mondo/ Stefan Stojanović U centralnim… »

VEKARIĆ: Šešelj će biti u Hagu 31. marta, to je vladavina prava

Pravda 20.02.2016
PRAG – Zamenik tužioca za ratne zločine Srbije Bruno Vekarić izrazio je uverenje da će lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj biti prisutan na izricanju presude 31. marta u Haškom tribunalu. „Mislim da će Šešelj da bude na izricanju… »

Vulin: Situacija sa migrantima mirna, nova pravila od ponedeljka

Blic 20.02.2016
Ministar Aleksandar Vulin najavio je danas da će profilacija migranata po novim pravilima početi da se obavlja u punom obimu od ponedeljka, 22.februara, i da je Srbija spremna za to. Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja zamolio… »

Odbrana traži da suđenje počne za godinu dana

Danas 19.02.2016
U Haškom tribunalu juče održana rasprava o "planu rada" u predmetu bivših šefova Državne bezbednosti Srbije - Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću * Odbrana Simatovića dostavila sudu podnesak kojim navodno osporava jurisdikciju Mehanizma za… »

Aplikacija za bicikliste pobednik Poslovnog izazova

RTV 20.02.2016
BEOGRAD - Pružanje usluga biciklističkih tura po putanjama izabranim posredstvom android aplikacije je poslovna ideja koja je osvojila prvo mesto na nacionalnom finalu takmičenja Poslovni izazov, koje je juče održano u Beogradu. Takmičenje je… »

SDP da bude stranka koju niko ne može da zaobidje

Beta 20.02.2016
Lider SDP Srbije Rasim Ljajić izjavio je danas da stranka na čijem je čelu ima cilj da na predstojećim izborima ostvari ubedljivu pobedu koju niko neće moći da osporava, i kojim će ispuniti moralnu obavezu prema koalicionim partnerima jer ne želi… »

Janković: Srbija da kreira jezičku politiku

Blic 20.02.2016
Zaštitnik građana, povodom 21. februara - Međunarodnog dana maternjeg jezika, i ove godine ističe da briga o očuvanju jezika zahteva da Srbija bez odlaganja kreira jezičku politiku koja će, kao civilizacijsku obavezu sagledati i očuvanje srpskog… »

Pups U Koaliciji Sa Sns: Dobili manje nego što im je nudio Dačić

Blic 20.02.2016
PUPS je juče dogovorio koaliciju sa SNS, ali su dobili manje kvote na izbornoj listi nego što im je nudio Ivica Dačić. Kako saznaje "Blic", predsednik PUPS Milan Krkobabić je na sastanku sa delegacijom SNS, koju je predvodio lider stranke Aleksandar… »