Izvor: Akter arhiva vesti 20.02.2016

Zvanično potvrđeno da su oteti Srbi poginuli

Akter 20.02.2016
Premijer Aleksandar Vučić danas je rekao da je zvanično potvrđeno da su dvoje srpskih državljana, Slađan Stanković i Jovica Stepić, ubijeni u Sagati. Premijer Aleksandar Vučić danas je rekao da je zvanično potvrđeno da su dvoje srpskih… »

Zoran Đorđević predložen za ministra odbrane

Akter 20.02.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić predložio je večeras Skupštini Srbije da za novog ministra odbrane izabere dosadašnjeg državnog sekretara u tom ministarstvu Zorana Đorđevića. Novi ministar odbrane obavljaće ovu funkciju privremeno do… »

Libijska vlada osudila američki napad

Akter 20.02.2016
Međunarodna priznata vlada Libije osudila je danas američki napad u kojem je poginulo i dvoje otetih službenika ambasade Srbije. Libijska vlada je u saopštenju navela da osuđuje napade koje su juče izvele vazdušne snage SAD na određena mesta u… »

U interesu Velike Britanije ostanak u EU

Akter 20.02.2016
Ministarka unutrašnjih poslova Velike Britanije Tereza Mej izjavila je danas da je u interesu te zemlje da ostane članica Evropske unije, navodi BBC. Britanski premijer Dejvid Kameron je rekao da je juče postignut dogovor sa liderima EU koji će dati… »

Preminuo italijanski pisac i filozof Umberto Eko

Akter 20.02.2016
Italijanski pisac i filozof Umberto Eko preminuo je noćas u 84. godini, preneli su italijanski mediji. Eko, koji je bolovao od raka, umro je u svom domu, objavila je "Republika" na svom sajtu, navodeći da je "svet izgubio jednog od najvažnijih ljudi… »

Ruskom humanitarnom centru ista prava kao NATO

Akter 20.02.2016
Srbija ima pripremljen sporazum u kojem su predviđene sve istovetne obaveze i prava za Rusko-srpski humanitarni centar u Nišu, kao što ima i sa predstavnicama NATO koji se nađu na teritoriji Srbije, izjavio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić. Taj… »

Hapšenje zbog iznude novca

Akter 20.02.2016
U akciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova uhapšen je I. Š. (65), koji se tereti da je od oštećenog zahtevao isplatu od 600.000 evra, dovodeći ga u zabludu da se protiv njega očekuje pokretanje krivičnog postupka za krivično delo koje… »

Odbijen ruski nacrt rezolucije o Siriji

Akter 20.02.2016
Rusija je podelila članicama SB UN nacrt rezolucije kojim se poziva na zaustavljanje bilo kakvih akcija kojima se podriva suverenitet i integritet Sirije. Rusija je podelila članicama Saveta bezbednosti UN nacrt rezolucije kojim se poziva na… »

Sporazum s NATO nije u suprotnosti s Ustavom

Akter 20.02.2016
Zakon o potvrđivanju Sporazuma sa NATO nije u suprotnosti sa Ustavom Republike Srbije, naveo je predsednik Srbije obrazlažući zašto je potpisao zakon. Zakon o potvrđivanju Sporazuma sa NATO nije u suprotnosti sa Ustavom Republike Srbije, istakao je… »

BG: Održan protest zbog sporazuma sa NATO

Akter 20.02.2016
Više stotina građana protestovalo je ispred zgrade Predsedništva na Andrićevom vencu zbog potvrđivanja Sporazuma Srbije i NATO. Predstavnici Srpskog sabora Zavetnici i pokreta Obraz protestovali su danas ispred zgrade Predsedništva Srbije na… »