Izvor: BizLife arhiva vesti 20.02.2016

Umro Umberto Eco

BizLife 20.02.2016
Poznati italijanski pisac i filozof Umberto Eco preminuo je noćas u 84. godini, preneli su italijanski mediji. Poznati italijanski pisac i filozof Umberto Eco preminuo je noćas u 84. godini, preneli su italijanski mediji. Eko, koji je bolovao od raka… »

Seks više ne prodaje?

BizLife 20.02.2016
Ako marketing i seks posmatramo kao brak, može se reći da je to nekad bila skladna zajednica, ali da se razvod desio pred našim očima a da možda nismo ni primetili. Kakve veze sa tim ima internet, generacija Z, i njegovo veličanstvo – Kupac? Ako… »

NATO, porez i Svevišnji

BizLife 20.02.2016
. Piše: Milenko Vasović Kad neki trgovinski lanac odluči da pokloni, na primer, tonu pasulja ili kakve druge hrane narodnim kuhinjama i izbegličkim centrima, mora na taj poklon da plati i porez na dodatu vrednost - PDV. Rigidni zakoni tretiraju… »

Gorivo toliko skuplje da se isplati šverc iz Makedonije i BiH

BizLife 20.02.2016
Zbog znatno nižih cena naftnih derivata u Bosni i Hercegovini i Makedoniji, vozači iz pograničnih delova masovno toče gorivo preko granice, a to su počeli da koriste i šverceri, upozorava Udruženje naftnih kompanija Srbije. Zbog znatno nižih cena… »

Amerikanci menjaju potrošačke navike

BizLife 20.02.2016
Amerikanci će kroz refundaciju poreza vratiti oko 330 milijardi dolara, a više od polovine tog novca biće odvojena za štednju ili vraćanje dugova, što ne odgovara američkoj ekonomiji koja se dobrim delom oslanja na ličnu potrošnju. Amerikanci će… »

HVALA BOGU: Dinar slabi jer banke iznose profit

BizLife 20.02.2016
Na slabljenje dinara u januaru delimično je uticalo i iznošenje profita banaka iz Srbije, kao i kupovina deviza za plaćanje energenata, ocenila je guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković. Na slabljenje dinara u januaru delimično je uticalo… »

Lagarde na čelu MMF još pet godina

BizLife 20.02.2016
Bord direktora Međunarodnog monetarnog fonda odlučio je da Christine Lagarde bude reizabrana na funkciju generalnog direktorka te finansijske institucije. Bord direktora Međunarodnog monetarnog fonda odlučio je da Christine Lagarde bude reizabrana na… »

Privilegije bivših predsednika Srbije

BizLife 20.02.2016
Bivši predsednici nakon isteka mandata uživaju u određenim privilegijama, od kojih neke traju samo šest meseci do godinu dana po isteku mandata, dok se druge mogu odužiti i na više godina, pa i decenija. Bivši predsednici nakon isteka mandata… »

`TVITOVALI` DOGOVOR: Britanija u EU sa specijalnim statusom

BizLife 20.02.2016
Britanski premijer David Cameron saopštio da je s liderima Evropske unije postigao dogovor koji će omogućiti specijalni status Velike Britanije u uniji. Britanski premijer David Cameron saopštio da je s liderima Evropske unije postigao dogovor koji… »

IZJAVA DANA: Ko li je isprovocirao pametnog Mlađana da se odnekud javi?

BizLife 20.02.2016
Mlađan Dinkić "Nekad je najpametnije biti glup. I tišinom odgovarati na dreku neznanja i primitivizma."… »