Izvor: Blic arhiva vesti 20.02.2016

Pogibija Srba u Libiji UDARNA VEST u svim svetskim medijima

Blic 20.02.2016
CNN kao udarnu vest prenosi da je dvoje Srba koji su kidnapovani prošle godine u Libiji stradalo zajedno sa još 47 žrtava nakon Napada američkih vojnih snaga. CNN prenosi reči ministra spoljnih poslova, Ivice Dačića, koji je saopštio i imena… »

Vučić: Kandidat za ministra odbrane do kraja dana

Blic 20.02.2016
Premijer Aleksandar Vučić ponovio je da će do kraja dana predložiti kandidata za ministra odbrane. Vučić je na vanrednoj konferenciji za novinare rekao da će do kraja dana predložiti ime kandidata, precizirajući da će on na toj funkciji biti do… »

Hronologija Tragedije: Od pada u ruke islamista do smrti pod američkim bombama

Blic 20.02.2016
Agonija dvoje srpskih službenika otetih u Libiji trajala je od 8. novembra pa sve do danas, kada je zvanično potvrđeno da su Slađana Stanković i Jovica Stepić stradali u američkom vazdušnom napadu na baze Islamske države u libijskom gradu… »

Ko je s Kameronom, a ko želi da napusti EU

Blic 20.02.2016
Britanski premijer Dejvid Kameron najavio je danas da će referendum o članstvu Velike Britanije u Evropskoj uniji biti održan 23. juna, ali i dopustio da članovi njegove vlade po svom nahodjenju učestvuju u kampanjama za ostanak ili za izlazak. Iako… »

Vučić: Pitaću Ameriku: Da li ste znali da su na lokaciji Srbi?

Blic 20.02.2016
Premijer Aleksandar Vučić saopštio je da je potvrđena vest da su Jovica Stepić i Slađana Stanković, Srbi oteti u Libiji, ubijeni. Kako je rekao, najodogovorniji za kidnapovanje je Ahmed Abaši, koji nije pripadnik ID, ali s njima sarađuje uz… »

Preminuo Umberto Eko

Blic 20.02.2016
Italijanski pisac i filozof Umberto Eko preminuo je u petak uveče u 84. godini. Porodica čuvenog pisca, najpoznatijeg po romanima "Ime ruže" i "Fukoovo klatno", saopštila je samo kratko da je Eko preminuo kod kuće, ne navodeći više detalja, prenose… »

Nikolić: Ljudstvu ruskog centra u Nišu ista prava kao pripadnicima NATO

Blic 20.02.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da bi sporazum kojim bi ljudstvo Rusko-srpskog humanitarnog centra u Nišu steklo ista prava i obaveze kao i pripadnici NATO-a na teritoriji Srbije, mogao da bude potpisan tokom posete predsednika Vlade… »

Uhapšen 65-godišnjak zbog iznude 600.000 evra

Blic 20.02.2016
Policija je uhapsila 65-godišnjeg I.Š. zbog sumnje da je na prevaru pokušao od jedne osobe da iznudi 600.000 evra, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije. Osumnjičeni je uhapšen na autoputu Batrovci - Beograd, na području Rume… »

Rusija žali zbog odbijanja nacrta rezolucije o Siriji

Blic 20.02.2016
Rusija je danas izrazila žaljenje zbog toga što je Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija odbacio nacrt rezolucije o zaustavljanju turskih vojnih akcija u Siriji i poručila da će nastaviti da podržava vladine snage u borbi protiv terorista. Zapadne… »

Nikolić: Zašto sam potpisao Zakon o NATO

Blic 20.02.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić napisao je autorski tekst povodom potpisivanja Zakon o potvrđivanju Sporazuma sa NATO. Nikolić u tekstu, između ostalog, navodi da taj sporazum nije u suprotnosti sa Ustavom Republike Srbije. Autorski tekst… »