Izvor: Danas arhiva vesti 20.02.2016

Potvrđena vest o pogibiji dvoje državljana Srbije

Danas 20.02.2016
Beograd - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je zvanično potvrđeno da je u vazdušnim udarima u Libiji život izgubilo dvoje državljana Srbije - Slađana Stanković i Jovica Stepić. Prema njegovim rečima, oni su stradali… »

Pojačana Zvezda juri rekorde

Danas 19.02.2016
Izabranici Miodraga Božovića nastavljaju put prema tituli duelom 23. kola Superlige protiv Mladosti. Fudbaleri Crvene zvezde vraćaju se na terene Superlige posle dva meseca pauze kako bi završili započeto i osvojili titulu prvaka Srbije, a onda i… »

Srbija ipak nije zatvorila granicu sa Makedonijom

Danas 19.02.2016
Hrvatska ne pušta izbeglice dalje ka Sloveniji i Austriji. Beograd - Srbija ipak nije juče zatvorila granicu s Makedonijom za migrante, demantovao je MUP Srbije medijske izveštaje. Kako navode, Srbija je počela da primenjuje dogovor direktora policija… »

Pajtić: Ružica Đinđić je uvek podržavala DS

Danas 19.02.2016
Demokratska stranka i Fondacija dr Zoran Đinđić organizuju “Besede u Zoranovu čast" Obeležavanje godišnjice ubistva premijera verovatno tokom kampanje. - Demokratska stranka i Fondacija dr Zoran Đinđić jedanaesti put organizuju takmičenje u… »

Odbrana traži da suđenje počne za godinu dana

Danas 19.02.2016
U Haškom tribunalu juče održana rasprava o "planu rada" u predmetu bivših šefova Državne bezbednosti Srbije - Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću * Odbrana Simatovića dostavila sudu podnesak kojim navodno osporava jurisdikciju Mehanizma za… »

"Bitka za Britaniju" usred izbegličke krize

Danas 19.02.2016
Pregovori o uslovima članstva Ujedinjenog Kraljevstva u EU *Belgija - koju je podržala Francuska - predložila je da se u zaključcima samita navede da je svaki dogovor koji se postigne ove nedelje konačan i da EU neće ponovo predlagati bolji dogovor… »

Tenis od nedelje u Beogradu

Danas 19.02.2016
Vlasnik nemačkog giganta klanične industrije konačno u Srbiji * Prema najavama nemačkog klaničara, u izgradnju farmi svinja u Srbiji planirano je ulaganje od 420 miliona evra * Domaći ratari ljuti jer tvrde da su izmene zakona o poljoprivrednom… »

Neki novi Partizan na Vračaru

Danas 19.02.2016
Crno-beli ulaze u prolećni deo sezone sa remontovanim timom od kojeg se očekuje da stasa do leta. Beograd - Fudbaleri Partizana ulaze u prolećni deo sezone sa potpuno drugačijim ambicijama u odnosu na prvo kolo šampionata. “Parni valjak" ima 26… »

Sankcije i Krim su šansa za srpske privrednike

Danas 19.02.2016
Ambasador Rusije Aleksandar Čepurin otvorio u Užicu Kancelariju za saradnju sa Ruskom Federacijom. Užice - - Aleksandar Čepurin, ambasador Rusije, i Tihomir Petković, gradonačelnik Užica, otvorili su juče Kancelariju sa saradnju sa Ruskom… »

Novi urbani razvoj Beograda

Danas 19.02.2016
Održana Konferencija o razvoju nekretnina. U prethodnom periodu doneta su tri veoma važna zakona i 37 podzakonskih akata, kojima je omogućeno lakše izdavanje građevinskih dozvola sa osnovnim ciljem da se pokrene srpska građevinska industrija i… »