Izvor: e-Novine arhiva vesti 20.02.2016

Službenici ambasade Srbije ubijeni u vazdušnom napadu

e-Novine 20.02.2016
Tragična sudbina otetih srpskih diplomata u Libiji. Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da su oteti službenici ambasade Srbije u Libiji Slađana Stanković i Jovica Stepić stradali u vazdušnom napadu vojske SAD na kamp ID Šef srpske… »

Ambasada SAD izrazila žaljenje zbog žrtava

e-Novine 20.02.2016
Povodom pogibije službenika ambasade Srbije u Libiji. Ambasada SAD izrazila je duboko saučešće porodicama dvoje otetih srpskih državljana Slađane Stanković i Jovice Stepića, koji su tragično nastradali u Libiji. U reakciji povodom nemilih… »

Kosovka devojka u čistilištu apokalipse

e-Novine 20.02.2016
Oleg Novković. Otadžbina je mesto na koje se uvek vraćaš. Otadžbina je spasenje, istrebljenje, čistilište, apokalipsa i demonska priroda sveta. Otadžbina je zločin i iskupljenje, potraga za bogom i smislom, metafora ili ironija. Otadžbina je… »

Početak bune protiv NATO dahija

e-Novine 20.02.2016
Srpski narodni front: “Okupator” broji poslednje dane. Nekakav Srpski narodni front, očito još jedna militantna udruga – a kako su krenuli, tko zna, možda i potencijalna teroristička ćelija – ultradesničarskog usmerenja, preko omiljenog… »

Konfederacija “ljevice” i “desnice”

e-Novine 20.02.2016
Tuga Belgije. Hrvatska „ljevica“, svjetlosnim miljama udaljena od savršenstva, podmitljiva, savitljiva, sklona narcizmu i oportunizmu, ne može preživjeti ujedinjenje s „desnicom“. Koja će biti zadovoljna tek kad bude prisustvovala njezinoj… »

Preminuo Umberto Eko

e-Novine 20.02.2016
Odlazak evropskog intelektualca. Osim po Imenu ruže, poznat je i po romanima Fukoovo klatno i Nulti broj koji je njegovo poslednje objavljeno delo. Spajajući novinarstvo i teoriju zavere, Eko je u tom romanu problematizovao novine koje proizvode spinove… »

Sistematsko očuvanje periferijskog blata

e-Novine 20.02.2016
Sretenje sa stvarnošću: Provincija Srbija. Hronika srpskih uspona i blistavosti, poput Srpske revolucije i Sretenjskog ustava, po difoltu ili pravilu je praćena hronikom sloma, prevrata i propasti. I ubrzanog povratka u blato periferije koje nikako da… »