Izvor: Gde investirati arhiva vesti 20.02.2016

Oteti srpski državljani poginuli u američkom vazdušnom napadu u Libiji

Gde investirati 20.02.2016
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić potvrdio je da su u napadu američkih snaga u Libiji na Islamsku državu poginuli i strani državljani i da su dobili obaveštenja da su među poginulima i srpski državljani Slađana Stanković i Jovica Stepić… »

Vučić predložio Zorana Đorđevića za ministra odbrane

Gde investirati 20.02.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić predložio je večeras Skupštini Srbije da za novog ministra odbrane izabere dosadašnjeg državnog sekretara u tom ministarstvu Zorana Đorđevića. Novi ministar odbrane obavljaće ovu funkciju privremeno do… »

Velika Britanija: Referendum o ostanku u EU 23. juna

Gde investirati 20.02.2016
Britanski premijer David Cameron najavio je nakon današnjeg sastanka kabineta da će se referendum o ostanku Velike Britanije u Evropskoj uniji održati 23. juna. Cameron je izjavio da se njegov kabinet složio da na referendumu podrži ostanak Britanije… »

SAD, Francuska i V.Britanija odbacile ruski nacrt rezolucije o Siriji

Gde investirati 20.02.2016
Rusija je podelila članicama Saveta bezbednosti UN nacrt rezolucije kojim se poziva na zaustavljanje bilo kakvih akcija kojima se podriva suverenitet i teritorijalni integritet Sirije i ometa proces mirovnih pregovora, prenosi Tass. Međutim, SAD… »

Održan protest protiv NATO u Beogradu

Gde investirati 20.02.2016
Nekolicina medija u Srbiji objavila je vest o protestu zbog donesenog Zakona o sporazumu sa NATO. Prema procenama na danas održanom protestu u Beogradu se okupilo između nekoliko stotina i nekoliko hiljada ljudi koji su nosili anti-NATO parole… »

Postignut dogovor: Velika Britanija ostaje u EU

Gde investirati 20.02.2016
Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk saopštio je da je dogovor o ostanku Velike Britanije u EU dobio jednoglasnu podršku lidera svih 28 članica EU. „Dogovoreno je. Jednoglasna podrška za novi sporazum o VB u EU“, napisao je Tusk sinoć na… »

EPS: Popust na struju do 29.februara

Gde investirati 20.02.2016
Rok za ostvarivanje prava popusta od pet odsto za redovno plaćanje računa za struju pomeren je do 29 februara, saopštila je Elektroprivreda Srbije. U EPS-u kažu da je rok pomeren zbog kašnjenja dostavljana računa za električnu energiju utrošenu u… »

Kina smenila šefa Komisije za hartije od vrednosti

Gde investirati 20.02.2016
Kina je smenila šefa regulatornog tela za hartije od vrednosti, u pokušaju da uveri investitore u svetu da može efikasno da upravlja tržištima akcija koja su zahvaćena velikim previranjima u poslednje vreme. Predsednik kineske Komisije za hartije od… »

Dinar opet iznad nivoa 123 dinara za evro, NBS intervenisala prodajom 10 miliona evra

Gde investirati 20.02.2016
Zvanični srednji kurs u ponedeljak, 22. februara će biti 123,1249, što predstavlja slabljenje dinara prema evru od 0,3 procenta u odnosu na petak, saopštila je Narodna banka Srbije. Od početka 2016. dinar je u odnosu na evro oslabio za 1,2 odsto. U… »

Kurdi bi mogli biti jedini dobitnici u sirijskom ratu

Gde investirati 20.02.2016
Na tlu Sirije ratuju, na jednoj strani, Assadove jedinice, i afganistanski, irački i libanski šiiti, predvođeni iranskim instruktorima. Protivnici su im razne pobunjeničke grupe koje podržavaju Sjedinjene Američke Države, Saudijska Arabija, Kuvajt… »