Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 20.02.2016

Oteti Srbi ubijeni u vazdušnom udaru u Libiji

Glas Amerike 20.02.2016
Tela srpskih državljana Slađane Stanković i Jovice Stepić, koji su ubijeni u vazdušnom napadu SAD u Libiji, prebačena su u Tripoli, odakle će biti prebačena u Beograd, potvrdile srpske vlasti. Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da… »

Korak bliže primirju u Siriji

Glas Amerike 20.02.2016
Sjedinjene Države i Rusija pokrenule su razgovore o postizanju prekida vatre u Siriji nakon što nije postignut rok do petka u ponoć za okončanje borbi. Zvaničnici dve zemlje počeli su sastanak u Ženevi kasno sinoć radi pronalaženja načina za… »

Iščekivanje rezultata primarnih izbora

Glas Amerike 20.02.2016
Glasači u dve američke savezne države, Južnoj Karolini i Nevadu odlučuju danas koji bi kandidat prema njihovom mišljenju trebalo da predstavlja obe glavne partije na predsedničkim izborima kasnije ove godine. U Južnoj Karolini, na republikanskim… »

Preminuo Umberto Eko

Glas Amerike 20.02.2016
Italijanski pisac i filozof Umberto Eko preminuo je u petak uveče od raka u svom domu, u 84. godini. Umberto Eko smatra se za jednog od najcenjenijih italijanskih intelektualaca. Za svoj prvi roman "Ime ruže", koji je napisao 1980. godine, Eko je… »

"Najbolje od oba sveta" za Britaniju

Glas Amerike 20.02.2016
Britanija će biti bezbednija, snažnija i bolja ako ostane članica EU, poručio je britanski premijer Dejvid Kameron. Medjutim, konačnu odluku o ostanku u Uniji doneće britanski gradjani na referendumu 23. juna. Rano jutros postignuti sporazum ostatka… »