Izvor: iKragujevac arhiva vesti 20.02.2016

Kroz aktivne mere zapošljavanja biće zaposleno 40 918 radnika

iKragujevac 20.02.2016
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin i direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović potpisali su Sporazum o učinku za 2016. godinu. Vulin je posle potpisivanja rekao da Nacionalna služba za… »

Program za obrazovanje učenika za zanimanje bravar-zavarivač

iKragujevac 20.02.2016
Politehnička škola sprovodi dve godine pilot program za obrazovanje učenika za zanimanje bravar-zavarivač. Program je podržala nemačka organizacija za tehničku pomoć i saradnju "GIZ" u okviru uvodjenja dualnog obrazovanja, odnosno nastave sa… »

Besplatni treninzi za decu obolelu od šećerne bolesti

iKragujevac 20.02.2016
Projekat '"Sportom protiv dijabetesa" tokom ove godine omogućiće deci oboleloj od šećerne bolesti da jednom nedeljno besplatne treninge, kako zbog značaja fizičke aktivnosti u prevenciji nastanka, tako i u kontroli ove bolesti. Petu godinu za redom… »

Osobe sa invaliditetom koje nisu u mogućnosti da se potpišu, moći će da koriste pečat

iKragujevac 20.02.2016
Osobe sa invaliditetom koje zbog telesnog ili senzornog oštećenja nisu u mogućnosti da se potpišu, moći će da koriste pečat i tako ostvare svoje osnovno ljudsko pravo. Pečat će sadržati, prema dopuni Zakona o sprečavanju diskriminacije osoba sa… »

Ponovni pokušaj pljačke zlatare "Đani"

iKragujevac 20.02.2016
Zlatara “Đani” danas je ponovo bila na meti lopova, ali ovoga puta, ništa nije ukradeno. Za sada nepoznati muškarac upao je u zlataru u ulici Lole Ribara oko 15 časova i pokušao da je opljačka. Radnice su odmah pozvale policiju, koja je na vreme… »

APR: Izveštaji samo u elektronskoj formi

iKragujevac 20.02.2016
Pravna lica će ubuduće sve finansijske i druge izveštaje za 2015. godinu moći da dostavljaju isključivo u elektronskoj formi, i ništa se više neće dostavljati u papirnom obliku, rečeno je na konferenciji za novinare Agencije za privredne… »

Danas je Sveti Partenije Lampsakijski

iKragujevac 20.02.2016
Rođen je u Melitopolju. Otac mu je bio đakon. Još kao dete trudio se da ispuni jevanđelske reči. Kada je odrastao, naselio se pored jednog jezera gde je lovio ribu i delio je siromasima. Kada je, po Božijem promislu, izabran za episkopa… »

Dnevni horoskop za 21.02.2016.

iKragujevac 20.02.2016
OVAN Ne dopada Vam se saznanje, da trpite zbog nečije samovolje ili da se nalazite u možda inferiornoj poziciji u odnosu na svoje saradnike. Ipak, ne možete lako da promenite poslovno-finansijski poredak i nečiju volju. Nepotrebno se opterećujete… »

Najava isključenja električne energije za 22. februar

iKragujevac 20.02.2016
Bez električne energije biće nekoliko naselja: -Zbog seče rastinja na trasi dalekovoda u vremenu od 09.00 do 14.00 sati doći će do prekida u isporuci el. energije u naselju Čumić ( kod škole, Panjevac, Limovac, Vrbovac, Svetinja, Savići, Crvenac… »

PREDLOG MINISTARSTVA Roditelji bolesne dece imaće 100 odsto plaćeno bolovanje?

iKragujevac 20.02.2016
Ministarstvo zdravlja predložilo je da roditelj koji neguje teško obolelo dete može da bude na bolovanju sve vreme tokom trajanja detetovog lečenja, dakle, bez vremenskog ograničenja i da pritom prima 100 odsto naknade ličnog dohotka. "Saslušali… »